Update articol:

Miliardarul Benjamin Steinmetz -care a primit 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa – în război deschis cu miliardarul George Soros

www.beny-steinmetz.org www.beny-steinmetz.org

Omul de afaceri Beny Steinmetz, care a primit 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa,  este  unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri israelieni, investitor la Gabriel Resources, firma canadiană care a vrut să exploateze aurul de la Roşia Montana.

A fost considerat cel mai bogat evreu şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, fiind în  trecut pe locul 178 mondial, cu o avere estimată la 7,4 miliarde de dolari.

Acum, potrivit Forbes, Beny Steinmetz are o avere de circa 1,2 miliarde de dolari, este considerat magnatul diamantelor, fiind proprietarul BSGR, o companie minieră prezentă în Guineea și Sierra Leone.

BSGR este investigat în mai multe țări, inclusiv în SUA pentru încălcarea Legii privind practicile de corupţie în străinătate. Compania a negat acuzaţiile.

În 2017, Beny Steinmetz a fost reţinut în Israel, împreună cu Tal Silberstein, consilier politic, şi alţi cinci oameni de afaceri. Acesta a declarat în instanţă că ancheta care îl vizează este un „război politic” finanţat de miliardarul George Soros, potrivit Haaretz.

În 2010, BSGR a vândut 51% din drepturile sale miniere în Guineea către multinaționala braziliană Vale pentru 2,5 miliarde de dolari. În 2013, The New Yorker şi The Guardian au scris pe larg despre modul în care Beny Steinmetz a dobândit cel mai important zăcământ de fier din Guineea (cumpărând cu 167 de milioane de dolari, zăcăminte a căror valoare este estimată la peste 5 miliarde de dolari).
În 2014, Guineea a acceptat un raport ce recomanda ca două concesiuni alocate BGSR să fie anulate, pentru că au fost obţinute prin corupţie. BGSR a cerut arbitrarea dosarului.

În aprilie 2017, BGSR l-a dat în judecată pe miliardarul George Soros, care a consiliat autorităţile din Guineea, pentru că ar fi încercat să facă să eşueze contractul, manipulând Guvernul din ţara africană. Compania a cerut despăgubiri de 10 miliarde de dolari, susţinând că Soros a fabricat acuzaţii împotriva BGSR.

Soros a fost motivat numai de răutate, pentru că nu are interese economice în Guineea”, a scris societatea în plângere.

Reprezentanţii miliardarului american au respins acuzaţiile drept frivole şi un „artificiu disperat de PR menit să distragă atenţia de la problemele judiciare ale BGSR în mai multe jurisdicţii”.

Steinmetz este suspectat că ar fi apelat la compania de detectivi internaționali, Black Cube, în cazul fostei șefe DNA LAura Codruţa Kovesi.

Exclusiv Reuters: Beny Steinmetz va compărea, luna viitoare, în faţa unui tribunal la Geneva, apărându-se împotriva acuzațiilor de corupție și fals în legătură cu minele din Guineea

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022