Update articol:

Ciţu, întrebat dacă România va participa la majorarea de capital a Băncii Internaţionale de Investiţii: România nu are nimic de câştigat / Sunt total neplăcut surprins să văd acest memonandum semnat de fostul ministru

Florin Citu

Premierul Florin Cîţu a anunţat că România nu va participa la majorarea de capital a Băncii Internaţionale de Investiţii, întrucât nu are nimic de câştigat. ”Sunt total neplăcut surprins să văd acest memonandum semnat de fostul ministru”, a declarat premierul, precizând că va investiga ”cine a decis că e bine pentru România să investească milioane de euro într-o bancă a ruşilor”, potrivit news.ro.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, marţi, dacă România va participa la majorarea de capital a Băncii Internaţionale de Investiţii şi a răspuns: ”Nu. Ştiţi foarte bine opinia mea. România nu are nimic de câştigat de pe urma participării la această bancă. Sunt foarte multe semne de întrebare despre activitatea acestei bănci”.

În plus, premierul s-a declarat ”neplăcut surprins” de faptul că Alexandru Nazare a semnat memorandumul pentru participarea României la această bancă.

”Sunt total neplăcut surprins să văd acest momonandum semnat de fostul ministru şi dat de avizare spre Guern. Nu ştiu cine l-a convins – şi ar trebui să facem o investigaţie în acest sens –  că e un lucru bun pentru România. Ieri am văzut memorandumul. Sunt total surprins neplăcut de acest eveniment, având în vedere opinia mea, a statului român”, a mai declarat Cîţu.

Întrebat dacă va trimite corpul de control la Ministerul de Finanţe, premierul a apreciat: ”Sunt mai multe lucruri la care ne uităm. Vom începe să ne uităm cine a decis că e bine pentru România să investească milioane de euro într-o bancă a ruşilor”.

Recent, Ștefan Nanu, Director al Departamentului specializat în piața de capital de împrumut și instituții financiare al Băncii Internaționale de Investiții (BII), ne-a spus, într-un interviu: “Vom continua colaborarea pozitivă cu Ministerul Finanțelor Publice, în calitate de organism care reprezintă România la BII, cu Guvernul României în general, precum și implicarea activă cu toți actorii principali din sfera economica di a pietelor financiare din Romania.”

Ștefan Nanu, BII: România deținea poziția de lider în portofoliul de credite și garanții al Băncii Internaționale de Investiții, la sfârșitul anului trecut, cu o pondere de aproximativ 18% 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)