Update articol:

Claudiu Năsui: Eliminăm afișul și declarația de „Adaos comercial” și simplificăm mai mult viața antreprenorilor în România

Eliminăm afișul și declarația de „Adaos comercial” și simplificăm mai mult viața antreprenorilor în România, a scris deputatul USR Claudiu Năsui pe Facebook.
Acesta a explicat: “Două legi din pachetul de 7 legi de debirocratizare și transparentizare de care vă spuneam aici: https://tinyurl.com/yd4c3w26, au trecut de Camera Deputaților, care este decizională și merg direct la promulgare.
Eliminăm o hârtie inutilă pe care o avem în legislație din 1990. O adevărată reminiscență a comunismului impusă de un parlament proaspăt ieșit de sub comunism. Este efectiv legea 12 din 1990. Azi am abrogat-o în întregime.
În statul român, birocrația s-a dezvoltat ușor, pe când debirocratizarea a fost descurajată. Avem armate de angajați ai statului care mută hârtii inutile și mai grav obligă și mediul privat să facă la fel.
Ne-am luptat în ultimii ani să eliminăm mai multe hârtii inutile: avizul vecinilor la înființarea unei firme, planul cadastral al camerelor, declarația de beneficiar real (atunci când statul are informația), obligația de a lua o persoană de paie în acționariatul firmelor, etc.
Atunci când am depus pachetul de 7 legi de debirocratizare și transparentizare v-am spus că nu sunt proiecte făcute doar declarativ. Sunt mulți parlamentari care depun proiecte doar declarativ care nu au nicio șansă să treacă. Aceste 7 legi, însă, sunt discutate și susținute cu alte grupuri parlamentare și vor trece. Pentru susținere le mulțumesc domnului Sorin Lazăr și Andrei Pop și tuturor colegilor din toate grupurile parlamentare care le-au votat azi.

În mod special le mulțumesc și colegilor USR Silviu Dehelean și George Edward Dircă care au susținut proiectele în comisiile juridice din camera deputaților și senat. Legile au trecut de camera deputaților care este decizională și au fost aprobate și la senat”.

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021