Update articol:

Clifford Chance Badea a asistat băncile în oferta de obligațiuni de EUR 260 milioane a FRIGOGLASS FINANCE B.V.

Mădălina Rachieru-Postolache, Partener Mădălina Rachieru-Postolache, Partener

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistență juridică unui sindicat de bănci internaționale de investiții în legătură cu emisiunea de obligațiuni de tip ‘high yield’ în valoare de EUR 260 milioane emise de FRIGOGLASS FINANCE B.V. și garantate inclusiv de două societăți românești – Frigoglass România S.R.L. și 3P Frigoglass S.R.L. Obligațiunile vor fi listate la Luxembourg Stock Exchange, cu admitere la tranzacţionare pe piaţa Euro MTF.

Echipa de proiect a fost coordonată de Mădălina Rachieru-Postolache, Partener, și formată din senior associate Georgiana Evi, avocat Mădălina Mailat și avocat junior Nicolae Grasu. Ei au asistat băncile în legătură cu aspectele de drept românesc pe tot parcursul tranzacției, inclusiv adaptarea prospectului la aspectele de drept românesc și redactarea documentației guvernate de legea română. Firma de avocatură Milbank LLP a acordat asistență pe aspectele de drept american și englez.

Mădălina Rachieru-Postolache, Partener și coordonator al practicii Piețe de Capital a Clifford Chance Badea, a subliniat: „Fiecare proiect de finanțare este unic, dar obiectivul este același – să închidem tranzacția în cele mai bune condiții pentru toate părțile implicate, respectând bunele practici și standardele internaționale în domeniu. Succesul și rapiditatea unei astfel de tranzacții depind de eficiența cu care punem cap la cap informațiile și gestionăm toate aspectele sensibile și etapele esențiale pentru o emisiune de obligațiuni. În acest context, este cu atât mai importantă experiența multi-jurisdicțională a echipelor de avocați și colaborarea eficientă între echipe”.

„Ne bucurăm că tot mai multe societăți – atât locale, cât și internaționale, aleg ca metode de finanțare și refinanțare instrumentele pieței de capital, inclusiv emisiunile de tip high yield”, a adăugat Georgiana Evi, Senior Associate.

Pe deplin integrată în rețeaua globală Clifford Chance, practica locală de Piețe de Capital este creditată de marile ghiduri juridice internaționale în topul firmelor de avocatură specializate pe această arie (Tier 1). Biroul asistă emitenți de acțiuni și obligațiuni, precum și sindicate de intermediere în tranzacții de piețe de capital. Tranzacțiile sunt adesea asistate de echipe trans-naționale care generează un mix optim de expertiză locală și know-how global. Acolo unde este nevoie, clienții beneficiază de o practică full service de drept englez și drept american.

De asemenea, avocații acordă în mod constant consultanță companiilor cu care lucrează în legătură cu respectarea și alinierea la legislația pieței de capital pe diverse aspecte precum abuz de piață, cadrul juridic aferent informațiilor privilegiate, obligația lansării de oferte publice obligatorii, obligații de transparență, etc.

Portofoliul recent mai include tranzacții de referință precum:

  1. Prima emisiune de tip ‘high yield’ lansată de un emitent român – Asistență acordată Citibank, ING Bank N.V. și Unicredit Bank S.A în legătură cu lansarea și listarea pe Irish Stock Exchange a emisiunii de obligațiuni cu o valoare totală de 850 milioane Euro a RCS&RDS, garantată de Digi Communications și de filialele RCS&RDS din Spania și Ungaria.
  2. Primul program de emisiune de obligațiuni ipotecare realizat de un emitent român: Asistență acordată Alpha Bank România în legătură cu lansarea primului program de obligațiuni ipotecare realizat de un emitent român, în valoare de până la 1 miliard Euro.
  3. Programul de obligațiuni NE Property B.V.: Asistență acordată NE Property B.V. în legătură cu implementarea programului de obligațiuni (Guaranteed Euro Medium Term Programme) în valoare de 1,5 miliarde Euro garantate de NEPI Rockcastle plc, precum și în legătură cu emisiunile de obligațiuni în baza programului.
  4. Emisiunile de obligațiuni DIGI: Asistență acordată consorțiului format din J.P. Morgan și Deutsche Bank în legătură cu emisiunea de obligațiuni în valoare de 350 milioane Euro lansată în 2016 de Digi Communications (DIGI), societatea care deține operatorul telecom RCS&RDS, precum și asistență acordată Citigroup în legătură cu o nouă emisiune de obligațiuni în valoare de 200 milioane Euro lansată în februarie 2019 și care urma să fie consolidată cu obligaţiunile emise de DIGI în 2016.
  5. Emisiunile de obligațiuni UniCredit Leasing Corporation IFN – Asistență acordată băncilor de investiții în legătură cu emisiunea de obligațiuni în valoare de 300 milioane euro a UniCredit Leasing Corporation IFN S.A., listată pe Bursa de Valori din Luxemburg.
  6. Listările de obligațiuni Globalworth pe bursele din București și Irlanda: Asistență acordată Globalworth Real Estate Investment Limited în legătură cu listarea obligațiunilor în valoare de 550 milioane Euro pe bursele din București și Irlanda din iulie 2017 și asistență acordată aceluiași emitent într-o tranzacție similară derulată în mai 2018, a doua emisiune de obligațiuni corporative în valoare de 550 milioane Euro – cele mai mari listări de acest fel din istoria BVB.
  7. Programul Global Medium Term Notes al României – Clifford Chance Badea a fost implicată în toate emisiunile de obligațiuni suverane pe piețe externe, de la lansarea programului în 2011, inclusiv tranzacția recentă – asistență acordată consorțiului bancar format din BNP Paribas, Citigroup Global Markets Limited, Raiffeisen Bank International AG, Société Generale și Unicredit Bank AG în legătură cu emisiunea de obligațiuni suverane lansată de Ministerul Finanțelor pe piețele externe, cu o valoare totală de trei miliarde Euro, în ianuarie 2020. Aspectele de drept englez și american au fost acoperite de biroul Clifford Chance din Londra.

 

 

 

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014