Update articol:

Clotilde Armand câştigă definitiv un proces cu Romprest

Foto Facebook Foto Facebook

Curtea de Apel București a respins astăzi ca nefondată ordonanța președințială introdusă de compania Romprest împotriva Primăriei Sectorului 1, a Consiliului Local Sector 1 și a primarului Sectorului 1. Decizia este definitivă, a anunţat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

“Având în vedere principiile în considerarea cărora se organizează și funcționează serviciul de salubrizare, reglementate prin art. 3 lit. a, c, d, e din Legea serviciului de salubrizare a localităților nr. 101/2006, respectiv protecția sănătății populației, responsabilitatea față de cetățeni, conservarea și protecția mediului înconjurător, asigurarea calității și continuității serviciului, precum și regula instituită prin dispozițiile art. 8 alin. 3 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, conform căreia principiul libertății contractuale este subordonat principiului priorității interesului public:
– instanța apreciază că nu se poate reține în favoarea reclamantei (Romprest) aparența dreptului de a i se asigura exclusivitatea prestării serviciului de salubrizare pe aria administrativă a Sectorului 1, atunci când exercitarea dreptului contractual de limitare a activității poate aduce atingere interesului comunității în favoarea căreia este prestat serviciul de salubrizare, situație incidenta în cauză”, a anunţat  Tribunalul București, potrivit lui Clotilde Armand.

La începutul lunii februarie, Primarul Sectorului 1 din Capitală, Clotilde Armand, spunea că nu va mai tolera şantajul “mafiei gunoaielor”, iar dacă Romprest refuză să îşi onoreze obligaţiile contractuale, atunci va intra alt operator, în regim de urgenţă.

Clotilde Armand s-a arătat nemulţumită de sumele mari de bani pe care Sectorul 1 le plăteşte companiei Romprest, în baza unui contract semnat în 2008.

“Dacă această companie lasă din nou gunoiul pe străzi şi refuză să-şi onoreze obligaţiile contractuale din data de 12.02.2020, va intra alt operator în regim de urgenţă. Îi asigur pe toţi locuitorii Sectorului 1 că nu vom mai trece prin situaţia în care am fost luna trecută. Nu voi mai tolera şantajul şi ameninţările Mafiei Gunoaielor. Sectorul 1 plăteşte servicii de salubrizare şi de 10 ori mai scumpe faţă de restul ţării. Primăria Sectorului 1 a fost un partener onest, Primăria Sectorului 1 nu este robinet cu bani pentru offshore-ul lor transpartinic. Cu mine nu le mai merge”, declara Clotilde Armand, potrivit sursei citate.

Armand a cerut companiei Romprest, prin intermediul unei notificări, să pună la dispoziţie, de urgenţă, toate informaţiile şi datele necesare pentru verificarea cantităţii serviciilor efectiv prestate şi refacerea facturilor fiscale în sensul corelării valorii acestora cu serviciile efectuate.

Primarul a contractat serviciile unei alte firme de salubritate să strângă gunoiul pe care Romprest nu mai voia sa-l ridice, chiar dacă firma avea exclusivitate.

BVB | Știri BVB

PREFAB SA (PREH) (16/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (16/08/2022)

Raport lunar (Factsheet) iulie 2022

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (16/08/2022)

Situatia detaliata a investitiilor la 30.06.2022

ROMCARBON SA (ROCE) (16/08/2022)

Raport semestrial S1 2022