Update articol:

CNBC: Arabia Saudită a accesat telefonul lui Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, și a obținut date private, susține un specialist în securitate

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos topul bogaților lumii

Arabia Saudită a accesat telefonul lui Jeff Bezos și a obținut date personale aparținând directorului executiv al Amazon, a declarat specialistul în securitate, Gavin de Becker, într-un articol publicat sâmbătă pe The Daily Beast Saturday, citat de CNBC. 

Bezos îi însărcise pe Becker să investigheze modul în care National Enquirer a obținut și publicat mesaje intime pe care CEO-ul Amazon i le trimisese amantei sale, prezentatoarea TV Lauren Sanchez.

Într-o postare șocantă din februarie, Bezos a afirmat că editorul National Enquirer, AMI, îl șantajează, amenințând că va publica fotografii intime dacă nu spune public că reportajele tabloidului despre el nu au fost motivate politic. AMI a susținut că a acționat în mod legal în reportajele sale despre Bezos.

De Becker a spus că investigația sa a concluzionat “cu mare acuratețe că saudiți au accesat telefonul lui Bezos și au obținut informații private”.

Bezos este, de asemenea, proprietarul The Washington Post, care a publicat articole critice la adesa administrației Trump și a guvernului saudit. În octombrie, jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul saudit din Istanbul, declanșând o revoltă internațională împotriva Riyadhului.

“Unii americani vor fi surprinși să afle că guvernul saudit a intenționat să-i facă rău lui Jeff Bezos după luna octombrie a anului trecut, când ziarul a început să relateze intens despre uciderea lui Khashoggi”, a spus de Becker.

De Becker a continuat să spună că nu este clar dacă AMI cunoștea detalii, dar a indicat ceea ce el a numit o relație strânsă între președintele AMI David Pecker și guvernul saudit.

Arabia Saudită a negat anterior că are legătură cu articolele despre Bezos din National Enquirer.

“Este ceva între cele două părți, nu avem nimic de-a face cu asta”, a declarat Adel al-Jubeir, ministrul de stat pentru afaceri externe al Arabiei Saudite, în februarie, pentru CBS “Face the Nation”.

De Becker a spus că rezultatele investigației sale au fost predate oficialilor federali.

Ambasada saudită și AMI nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

BVB | Știri BVB

DEUTSCHE BANK TURBO SHORT 0.10/12.4/11.9 (EBDBKTS25) (26/10/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 27 si 28 Octombrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (26/10/2021)

Schimbare structura actionariat Motoplus Paneuro

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (25/10/2021)

Depunere prospect emisiune obligatiuni spre aprobare ASF