Update articol:

Compania King&King a demisionat din funcția de auditor al companiilor din Alianța GFG a lui Sanjeev Gupta, pe fondul unei investigații de către autoritățile de reglementare (The Guardian)

Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG Liberty Steel, care are în portofoliu şi combinatul siderurgic de la Galaţi. Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG Liberty Steel, care are în portofoliu şi combinatul siderurgic de la Galaţi.
  • Tulburările continuă în imperiul omului de afaceri, deoarece King&King este investigat de autoritatea de reglementare a contabilității, potrivit ziarului britanic

 

Auditorul mai multor companii din grupul siderurgic al lui Sanjeev Gupta a demisionat de la cel puțin cinci dintre ele, pe fondul unei investigații a activității sale de către autoritățile de reglementare din Marea Britanie, scrie The Guardian.

King&King, cu sediul la Londra, a demisionat din funcția de auditor al companiilor din Alianța GFG a lui Gupta, un grup extins de firme aflate sub controlul său.

Firma este cercetată de autoritatea de reglementare contabilă, Consiliul de Raportare Financiară, pentru auditurile efectuate la patru companii GFG.

Afacerile lui Gupta s-au confruntat cu un control intens de peste un an, după ce principalul său susținător financiar, Greensill Capital, s-a prăbușit în martie 2021.

Serious Fraud Office (SFO) din Marea Britanie a anunțat în mai 2021 că investighează Gupta Family Group Alliance (GFG Alliance) și Greensill pentru „suspiciuni de fraudă, tranzacționare frauduloasă și spălare de bani”. SFO a vizitat birourile GFG în aprilie 2022 pentru a solicita documente, dar GFG a negat orice faptă greșită și a spus că va colabora cu anchetatorii.

Tulburările au provocat îngrijorări pentru viitorul a mii de lucrători angajați de Gupta. GFG a susținut anterior că are 35.000 de angajați în întreaga lume.

Companiile care au anunţat joi demisiile auditorului au inclus Liberty Specialty Steels, Specialty Steel UK și Liberty Steel Dalzell, potrivit dosarelor publicate joi în registrul companiilor din Regatul Unit. Aceste entități conduc fabrici de oțel în Rotherham și Stocksbridge din South Yorkshire, care angajează aproape 2.000 de oameni, și o altă în apropiere de Motherwell, la sud de Glasgow.

Celelalte companii care au anunţat demisia King & King au fost Liberty Pressing Solutions (Coventry) și Liberty Steel Distribution. Financial Times a anunţat pentru prima dată că King&King demisionează din firmele GFG.

Un purtător de cuvânt al Alianței GFG a declarat: „Ne-am despărțit de King & King din cauza problemelor generale rezultate din prăbușirea Greensill Capital. Suntem în proces de numire de noi auditori. Nu există niciun impact asupra operațiunilor niciuneia dintre afacerile noastre.”

Niciuna dintre companii nu a publicat bilanţurile anuale pentru anul încheiat la 31 martie 2019, ceea ce înseamnă că bilanţurile pentru anii următori sunt mult întârziate.

Nedepunerea unui bilant anual este o infracțiune, deși sancțiunea financiară maximă pentru depunerea cu întârziere este de numai 3.000 de lire sterline pentru o companie privată. În general, nedepunerea este văzută ca un steag roșu pentru alte companii care efectuează due diligence.

Gupta este listat ca director a 77 de companii active pe Companies House. Bilanţurile pentru cel puțin 31 dintre acestea erau restante joi seară.

 

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021