Update articol:

Compania românească Gaming Consulting a semnat un contract de consultanță cu Loteria Națională a Moldovei

Gaming Consulting, companie cu capital integral românesc, a anunțat semnarea unui contract de consultanță cu Loteria Națională a Moldovei – organizația care deține monopolul de stat în Republica Moldova în materie de activități în domeniul loteriei și al jocurilor de noroc. Contractul vizează întocmirea unui plan consolidat de afaceri și îmbunătățirea performanțelor economice ale Loteriei din Moldova.

Înființată în anul 2007 de către Sorin Constantinescu, care este și CEO-ul companiei, Gaming Consulting are experiență vastă în domeniu, asigurând consultanță în mod curent pentru unii dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România – atât în sectorul land based (jocuri de noroc tradiționale), cât și în mediul online, în plin avânt în această perioadă în țara noastră.

Gaming Consulting acoperă toate ramurile industriei de jocuri de noroc – pariuri sportive, jocuri de cazino, sloturi, bingo, loterii. Firma deține o divizie specializată pe land based și una pe jocuri online, având în echipă oameni cu experiență îndelungată în domeniul de gambling din România. De asemenea, Gaming Consulting are alături avocați de top specializați în legislația de specialitate a jocurilor de noroc și colaborează cu economiști și specialiști media.

Contractul cu Loteria Națională a Moldovei nu este primul de acest gen cu o loterie națională. În 2013, compania a semnat un contract cu loteria maghiară, iar în 2015 cu cea din Serbia. Fondatorul și coordonatorul Gaming Consulting a activat pentru o perioadă și la Loteria Română, în calitate de consilier. Sorin Constantinescu a abandonat însă acea funcție, declarând că a luat această decizie ca urmare a situaţiei confuze şi politicilor deviate de la economia de piaţă din instituţie, preferând să demaște public, cu fiecare ocazie, practicile nepotrivite şi relaţiile comerciale nefireşti care au parazitat loteria de stat din țara noastră de-a lungul timpului.

“Ne bucură decizia partenerilor noștri din Republica Moldova de a contracta o firmă europeană de consultanță cu atât de multă experiență în domeniu. Apreciem deschiderea autorității de stat din Republica Moldova și ne vom mobiliza pentru a contribui, prin propunerile noastre, la profitabilitatea Loteriei de stat din țara vecină”, menționează Sorin Constantinescu.

Domnia sa a adăugat: “Spectrul nostru de servicii este în aşa fel proiectat încât să scutească clientul de toate bătăile de cap atunci când vrea să deschidă o afacere în gambling sau să exporte una către România. Oferim studii de piaţă, campanii de vânzări şi de marketing şi chiar management integral de proiect”.

Sorin Constantinescu a contribuit prin expertiza sa inclusiv la adoptarea legislației actuale în domeniul jocurilor de noroc online, ceea ce a permis companiilor să iasă la lumină, legal și licențiat, cu avantaje consistente din punct de vedere financiar, atât pentru bugetul de stat al României, cât și pentru pasionații de gambling, ale căror interese sunt protejate în cele mai bune moduri.

Expert în combaterea criminalității economico – financiare și în prevenirea și combaterea spălării banilor, Sorin Constantinescu oferă prin prisma companiei de consultanță Gaming Consulting inclusiv servicii legate de acest aspect atât de important acum pentru toți operatorii de jocuri de noroc.

Deținută de Agenția Proprietății Publice, Loteria Națională a Moldovei (LNM) reprezintă monopolul oficial de stat, având autorizația necesară pentru organizarea de activități în domeniul loteriei și a jocurilor de noroc. Loteria Națională a Moldovei își propune, conform datelor menționate pe website-ul oficial, să lupte împotriva acțiunilor de manipulare prin joc, fraudei, spălării de bani, dependenței sau altor crime financiare. Organizația își asumă responsabilitatea să dețină controlul asupra bunei desfășurări a jocurilor de noroc pe teritoriul suveran al Republicii Moldova, cu scopul de a combate activitățile ilegale în domeniul jocurilor de noroc.

Guvernul Republicii Moldova mizează pe faptul că reglementarea și comercializarea activităților de jocuri de noroc va aduce beneficii financiare substanțiale bugetului de stat, iar cei de la Gaming Consulting își propun să acționeze exact în această privință, implementând cele mai bune practici în domeniu.

 

.

 

 

BVB | Știri BVB

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (07/12/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 5-6 decembrie si finalizare etapa 1

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (07/12/2022)

Notificare Estinvest - rezultate oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/12/2022)

Politica acordare dividende si Procedura selectie auditor financiar

PREBET SA AIUD (PREB) (07/12/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014