Update articol:
Surse: Tranzacţia prin care Chimcomplex preia Oltchim se va finaliza la începutul lunii decembrie (vezi declaraţii Dănuţ Andruşcă)

UPDATE: Vuza trebuie să achite banii pentru activele Oltchim până pe 12 decembrie

Oltchim SA, societate în reorganizare judiciară, informează acţionarii că s-au îndeplinit ultimele condiții suspensive prevăzute în contractul de vânzare active încheiat cu Chimcomplex SA Borzești, respectiv avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și Decizia Consiliului Concurenței privind autorizarea operațiunii de concentrare economică, potrivit informaţiilor transmise BVB.

Față de această situație, Vânzătorul (Oltchim SA) a notificat cumpărătorul (Chimcomplex SĂ) că data finalizării tranzacției, care înseamnă plata prețului, respectiv transferul dreptului de proprietate pentru activele vândute, este 12 decembrie 2018.

 

 

Ministerul Economiei: Tranzacția activelor Oltchim, este aproape de final. Combinatul și peste 1.200 de locuri de muncă vor fi salvate.  

Vânzarea activelor Oltchim se apropie de final, cumpărătorul urmând să plătească prețul stabilit prin contract în termen de 20 de zile lucrătoare, respectiv până la data de 17 decembrie 2018, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.  

“Până pe data de 17 decembrie, cumpărătorul trebuie să plătească prețul din contract, întrucât condițiile suspensive ale tranzacției sunt îndeplinite. Eu personal, cât și echipa Ministerului Economiei, am păstrat în această perioadă un dialog strâns și constant cu reprezentanții Comisiei Europene în legătură cu această tranzacție”, a declarat Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă.

…………

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacţia prin care Chimcomplex SA preia unele active de la Oltchim SA, potrivit unui comunicat al Autorităţii de Concurenţă. Surse ne-au declarat că tranzacţia se va finaliza la începutul lunii decembrie.

Activele achiziționate de Chimcomplex SA reprezintă terenuri şi clădiri (atât finalizate, cât și investiţii în curs de execuţie), drepturi de proprietate intelectuală, precum şi alte bunuri mobile reprezentând, în principal, utilaje, echipamente, tehnologii şi alte bunuri similar utilizate, în prezent, de Oltchim în procesele de producție. Aceste active pot fi folosite la fabricarea diferitor produse chimice, precum și la activități conexe acestora (producția, furnizarea și distribuția de utilități și materii prime, transport prin vagoane de cale ferată etc.).

Chimcomplex SA face parte din grupul industrial român Serviciile Comerciale Române, controlat de Ştefan Vuza, şi activează exclusiv în domeniul fabricării de produse chimice.

Omul de afaceri Ştefan Vuza, proprietarul SCR, acţionarul majoritar al Chimcomplex, trebuie să plătească circa 100 de milioane de euro pentru cele mai importante active ale Oltchim, pe lângă banii din garanţie de circa 50 de milioane de euro, la care se adaugă încă 40-50 milioane de euro pentru capital de lucru, potrivit surselor noastre.

La finalul anului trecut, Chimcomplex Borzeşti a anunţat că va plăti 127 milioane de euro, la care se adaugă TVA, pentru grosul activelor Oltchim.

Combinatul Oltchim SA, important producător din industria chimică românească, a intrat în procedura de insolvenţă în ianuarie 2013, fiind administrat de un consorţiu de administratori judiciari.

Chiriţoiu: Privatizarea Oltchim s-ar putea finaliza în mai puţin de o lună

 

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/05/2022)

Numire administrator neexecutiv provizoriu

PREBET SA AIUD (PREB) (25/05/2022)

Decizia ASF nr. 634/25.05.2022 - aprobare amendament document oferta publica de preluare obligatorie