Update articol:

Consiliul de Administraţie de la Nissan l-a demis pe preşedintele Carlos Ghosn

Consiliul de Administraţie al constructorului auto japonez Nissan Motor Co a votat, astăzi, pentru demiterea  lui Carlos Ghosn din funcţia de preşedinte al consiliului, în condiţiile în care în prezent Ghosn este arestat la Tokyo, transmite Reuters.

 

UPDATE: Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia pentru subevaluarea veniturilor (vezi declaraţii Macron şi Bruno Le Maire)

 

“Rezoluţia privind demiterea lui Carlos Ghosn din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie a fost adoptată”, afirmă postul public de televiziune NHK.

Înlăturarea lui Ghosn pune sub semnul întrebării viitorul alianţei Renault-Nissan, un proiect conceput şi pilotat de Ghosn, care voia să consolideze alianţa prin legături mai strânse între cei doi constructori.

Cercetările referitoare la Carlos Ghosn includ şi alianţa Renault-Nissan

 

Cotidianul financiar japonez Nikkei a precizat că boardul Nissan a votat joi şi în favoarea înlăturării lui Greg Kelly din postul de director reprezentativ.

Procurorii din Tokyo i-au acuzat pe Carlos Ghosn şi Greg Kelly de nereguli financiare şi în prezent aceştia se află în arest.

Oficial, franco-libiano-brazilianul Ghosn este acuzat că, împreună cu alţi complici, “şi-a minimizat retribuţia în cinci reprize, perioada iunie 2011 – iunie 2015”, declarând la fisc venituri totale de 4,9 miliarde de yeni (aproximativ 37 milioane euro) în locul unor venituri de aproape 10 miliarde de yeni. De asemenea, Ghosn este acuzat şi că a folosit bunurile companiei Nissan în scopuri personale, potrivit rezultatelor unei anchete interne efectuate de Nissan în ultimele luni.

 

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2021)

Convocare AGOA 27 (28) octombrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (21/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (21/09/2021)

Numire administrator provizoriu

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (20/09/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni