Update articol:

Coronavirus: Cancelarul german cere naţiunii să facă front comun pentru a învinge COVID-19

Olaf Scholz Olaf Scholz . Sursa foto: twitter.com/olafscholz

Cancelarul german Olaf Scholz le-a cerut cetăţenilor să facă front comun în lupta împotriva pandemiei de coronavirus şi să sprijine reînnoirea ţării, plănuită de guvernul său, în primul său discurs către naţiune, cu ocazia Anului Nou, potrivit transcrierii discursului său distribuită în avans vineri de dpa, potrivit Agerpres.

Scholz, care i-a succedat Angelei Merkel în calitate de cancelar la începutul lunii decembrie, le-a cerut tuturor germanilor să se vaccineze pe fondul unui masiv val cinci de infectări în Germania, pus pe seama variantei Omicron a coronavirusului, extrem de contagioasă.

“Ceea ce contează acum este viteza. Trebuie să fim mai rapizi decât virusul”, a declarat Scholz. “Haideţi să facem totul împreună – şi vorbesc serios că împreună – ca să putem înfrânge în sfârşit coronavirusul în noul an”.

Scholz a cerut înţelegere în privinţa restricţiilor care au fost întărite semnificativ şi care abia au intrat în vigoare în Germania, printre care limitări ale reuniunilor private. Noua variantă a coronavirusului se răspândeşte mai repede decât cele anterioare, a avertizat cancelarul german.

“Vă rog să luaţi restricţiile foarte în serios. Pentru protecţia voastră, pentru protecţia familiilor voastre. Pentru protecţia noastră, a tuturor”, a adăugat Scholz.

Cancelarul german le-a cerut criticilor la adresa măsurilor antiepidemice, dintre care unii au recurs la violenţă în ultimele săptămâni, să fie respectuoşi cu opiniile altora. Vor exista mereu diferende de opinie, a spus Scholz, “dar o comunitate puternică poate face faţă contradicţiilor dacă ne ascultăm unii pe alţii şi ne tratăm cu respect”.

În afară de combaterea pandemiei, cea mai mare provocare este să punem bazele progresului continuu al Germaniei, a continuat cancelarul german. Acest deceniu va fi un deceniu al noilor începuturi, a insistat el.

Scholz a mai transmis că guvernul său de coaliţie de centru-stânga intenţionează să transforme economia Germaniei.

BVB | Știri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - Format ESEF

CARBOCHIM S.A. (CBC) (27/05/2022)

Raport anual 2021-completare raport de audit cu opinie ESEF

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - completare raport audit referitoare la ESEF

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (27/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014