Update articol:

Cosmin Mladin, presupusul şef al traficanţilor de ţigări din Arad, ar fi plecat cu un Ferrari, cu două ore înainte de descinderile Poliţiei; “avea filmări cu poliţiştii cărora le-a dat şpagă şi pe care i-a dus la saloane erotice”

Cosmin Mladin, presupusul şef al traficanţilor de ţigări din Arad, ar dispărut cu două ore înainte de percheziţii, potrivit unor surse apropiate situaţiei. Se pare că acesta  ar fi plecat cu un Ferrari roşu. Presa mai scrie că el ar fi fost chiar urmărit pe autostradă de anchetatorii care îl filau, însă a reuşit să scape.

 

Procurorii iau în calcul ipoteza că a fugit din ţară, ba mai mult chiar şi numărul doi din reţea a dispărut înainte ca Poliţia să îi bată la uşă, ieri dimineaţă, la ora 06.00, potrivit Antena 3, care scrie că dispariţia celor doi este un indiciu că ar fi primit informaţii despre descinderi din interiorul Poliţiei.

Presa a scris că Mladin ar fi protejat de poliţiştii din Arad, pentru că avea filmări când le dă bani poliţiştilor pentru fiecare transport de ţigări care trecea ilegal. Unul din şoferii din apropierea lui Cosmin Mladin a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 că interlopul avea oameni în Poliţie, atât în Arad, cât şi la Bucureşti.

Mladin, care aducea şi câte 10 camioane de ţigări pe lună, cotiza la fiecare transport către protectorii săi din MAI, mai spune Antena 3. Mai mult decât atât, Mladin s-a asigurat de fidelitatea acestora filmându-i în ipostaze compromiţătoare, inclusiv când se distrau la saloane erotice.  

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut, marţi, 157 de percheziţii, în municipiul Arad şi în alte 8 judeţe, la un grup infracţional, transfrontalier, specializat în contrabandă cu ţigarete şi spălare de bani.

Ministerul Public a anunţat: “La data de 13.07.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează un număr de 157 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului Arad și a altor 8 județe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și spălare de bani.
 

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2017, pe raza municipiului Arad a fost constituit un grup infracțional organizat, format din aproximativ 100 de persoane, cu componentă transfrontalieră, care, profitând de diferența semnificativă a prețului de piață a țigaretelor provenite din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, față de prețul celor din spațiul Uniunii Europene, a achiziționat cantități importante de țigarete pe care le-au introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal și comercializarea lor în România și alte țări din vest-europene, aducând astfel prejudicii bugetului consolidat al statului și obținând sume impresionante de bani.

Țigările achiziţionate din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia erau încărcate în autotrenuri aparţinând unor societăţi de transport controlate de segmentul extern al grupării – cetăţeni sârbi, ucraineni, moldoveni, fiind disimulate în alte categorii de mărfuri (panouri de lemn, paste făinoase, etc.) sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România. După introducerea acestora în ţară, erau transportate către depozite intermediare (identificate de liderii grupării), unde erau descărcate de către membrii grupării.

O parte din marfă se comercializa pe teritoriul României, iar o altă parte, era disimulată în alte categorii de mărfuri (în principal piese şi subansamble auto) și, ulterior, era transportată şi comercializată în Marea Britanie, Germania, Franța sau Italia, până în prezent, autoritățile engleze reușind să captureze țigarete pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost calculată la aproximativ 10 milioane de lire sterline.

La sediul DIICOT – Structura Centrală și la sediul IPJ Arad, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 90 de persoane (n.r. ieri).

Documentarea activității infracționale a fost realizată în colaborare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie(HMRC), din Ungaria(NTCA), din Franța și Germania, precum și cu sprijinul Direcției Generale a Vămilor – Direcția Supraveghere și Control Vamal și Direcția Regională a Vămilor Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, Biroul Operațiuni Speciale Cluj, Biroul Operațiuni Speciale Timișoara și Biroul Operațiuni Speciale Oradea.

De asemenea, la percheziții sunt angrenate efective ale Inspectoratului General de Aviație al MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București, Ploiești, Pitești, Craiova, Brașov, Alba Iulia, Oradea, Cluj-Napoca și SCCO Gorj și Caraș-Severin”.

Până acum, mai multe persoane au fost reţinut de procurori în dosarul traficului de ţigări din Arad.

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera