Update articol:

Costel Alexe: Cred că astăzi avem o şansă istorică

Costel Alexe, vot, alegeri

Ministrul Mediului, Costel Alexe, lider al PNL Iaşi şi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, că această zi este “o şansă istorică” pentru a dezvolta atât municipiul reşedinţă, cât şi întregul judeţ.

Costel Alexe a venit la secţia de vot de la Colegiul Naţional “Costache Negruzzi”, la care este arondat, alături de primarul Mihai Chirica, candidat din partea PNL la un nou mandat.

“Lecţia guvernărilor ultimilor ani nu trebuie uitată niciodată. Au fost 4 ani irosiţi pentru Iaşi şi regiunea Moldovei, 4 ani care s-au scurs iarăşi, 4 ani în care judeţul nostru a înregistrat decât degradare, subdezvoltare şi, din nefericire, şi depopulare. Cred că astăzi avem o şansă istorică. Avem deja un preşedinte care se înţelege şi lucrează foarte bine cu un guvern, cu lideri hotărâţi, cu o administraţie locală puternică şi un Consiliu Judeţean puternic, în echipă putem crea şi dezvolta şi în municipiul Iaşi şi în judeţul Iaşi, dar mai ales să dăm o şansă Moldovei. Pentru că, în ultimii ani, decalajul dintre Moldova şi vestul ţării s-a acutizat, suntem obligaţi să facem administraţie publică în folosul cetăţenilor, iar următorii 4 ani să însemne dezvoltare pentru cetăţenii noştri, dar mai ales pentru Moldova”, a spus Costel Alexe.

El a mai precizat că, împreună cu autorităţile locale, va lupta pentru “a face lucrurile şi mult mai bine şi mult mai repede”, urmând să redea Iaşiului şi judeţului adevărata lor valoare.

“Sunt un om care de fiecare dată a vrut să lase lucruri frumoase în urma sa. Vreau să cred că, după 4 ani de zile, Iaşiul va avea o infrastructură mult mai bună, un mediu de afaceri mult mai dezvoltat. Evident, sprijinit de autorităţile locale. Împreună cu primarul municipiului Iaşi vrem să dăm strălucire acestui judeţ care nu şi-a exploatat la adevărata valoare potenţialul imens pe care îl are: cultural, turistic, economic şi aş vrea să spun şi administrativ. Sper ca astăzi ieşenii să conştientizeze că este timpul Iaşiului şi că împreună putem realiza lucruri foarte bune. Îi aştept alături de noi pe oamenii de bună-credinţă ai judeţului nostru pentru că doar împreună putem face lucrurile mult mai bine şi mult mai repede”, a spus Costel Alexe.

El i-a îndemnat pe cetăţeni să iasă la vot, menţionând că, deşi este pandemie, autorităţile au luat măsurile necesare de siguranţă pentru prevenirea infectărilor şi răspândirii acestora.

“Chiar dacă suntem în vreme de pandemie, îi îndemn pe toţi românii să iasă la vot. Durează puţin, votul se desfăşoară în condiţii de siguranţă şi este important ca toţi românii să îşi manifeste acest drept civic pentru care alţii au plătit cu viaţa”, a mai spus ministrul Mediului, potrivit Agerpres.

Am #votat pentru că eu cred că #ETimpulIașului!Lecția guvernărilor ultimilor ani nu trebuie uitată vreodată: Încă 4 ani irosiți pentru Iași și pentru Moldova care au adus doar sărăcie, degradare, depopulare!De 30 de ani Iașul este uitat și zona Moldovei este ținută în beznă de către cei care ar fi trebuit să fie preocupați de interesul public, dar și au vazut doar interesele private. Trebuie să recuperăm decalajul Moldovei faţă de celelalte regiuni mai dezvoltate, decalaj care s-a acutizat în ultimii ani. Astazi avem o șansă istorică: avem un Președinte și un Guvern care colaboreaza excelent, iar cu voci puternice în administrația locală și judeteană putem repara nedreptățile guvernărilor trecute și schimba în bine fața Iașului și a Moldovei.Aş vrea ca Iaşiul, care va fi primul judeţ din ţară cu un milion de locuitori, să aibă proiecte în derulare sau finalizate, o zonă metropolitană dezvoltată, cu o reţea de infrastructură şi servicii publice aşa cum merită, şi un judeţ Iaşi în care să avem toate drumurile asfaltate, să avem apă şi canalizare în fiecare comunitate din judeţ, parcuri industriale şi firme care să genereze locuri de muncă din comunităţile locale.Se Poate face administrație publică în folosul cetățeanului și îmi doresc să dăm splendoare acestui județ care nu a reușit să își atingă imensul potențial economic, turistic, medical, universitar, administrativ.Este nevoie ca societatea civilă, tinerii, antreprenorii, intelectualii și toți oamenii de bună credință să facă un pas în față, să se implice în luarea deciziilor și împreună să transformăm cele mai bune inițiative în fapte concrete ce generează plus valoare comunității și semenilor.Este nevoie de o implicare civică maximă. Cei care doresc un stat de drept și o societate sănătoasă trebuie să iasă din zona de confort, să fie critici, să fie constructivi, să devină o voce în dezbateri, să participe activ la viața cetății și în procesul de luare a deciziilor.Primul și cel mai simplu pas civic este votul!Astazi a venit timpul Iașului!

Publicată de Costel Alexe pe Duminică, 27 septembrie 2020

BVBStiri BVB

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (23/10/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 16.10.2020

VRANCART SA (VNC24) (23/10/2020)

Rata dobanda cupon nr. 16

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Neintrunire cvorum AGA O & E 22.10.2020

PRIMARIA ORASULUI ORAVITA (ORV27) (23/10/2020)

Informare - plati restante aferente emisiunii de obligatiuni emisa de Primaria Oravita & calcul rata dobanda pentru cuponul 26