Update articol:

Cozmin Gușă, patronul Realitatea TV, se întoarce în PSD după 16 ani

Foto Facebook Foto Facebook

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a anunțat astăzi  că Cozmin Gușă, patronul Realitatea TV, s-a înscris în PSD sector 1. Astfel, Gușă revine în partidul în care a ocupat funcția de secretar general când era condus de Adrian Năstase.

„Prieteni vechi, proiecte noi, muncă în echipă”, a scris primarul Tudorache pe Facebook.

După «epoca» Adrian Năstase, Cozmin Guşă a trecut la PD, devenind un susținător al fostului președinte Traian Băsescu.

Anul trecut, Guşă a anunțat că înființează Partidul Realitatea, ulterior acuzând faptul că înscrierea formațiunii ar fi blocată de actuala putere.

Realitatea TV a criticat în nenumărate rânduri guvernarea PSD.

Pe 30 octombrie, licența Realitatea TV va expira și trebuie să se prezinte în fața CNA pentru o prelungire cu încă nouă ani, așa cum se întâmplă cu orice post de televiziune sau de radio, notează Pagina de Media. Televiziunea este în insolvență din anul 2011 și, teoretic, nu are nici acum un plan de reorganizare aprobat de instanță. Realitatea TV ar avea 127 de milioane de lei datorii la stat. În prima ședință, din 24 octombrie, membrii CNA au decis să ceară lămuriri de la ANAF privind situația încă neclară a datoriilor societății aflată în insolvență. CNA a decis totodată să-i invite pe cei de la ANAF la o discuție (publică sau informală), pe același subiect. 

Cu doar câteva zile înainte ca CNA să ia o decizie definitivă, reprezentanții postului au publicat pe realitatea.net un articol  – „Refuzul Consiliului Național al Audiovizualului de a prelungi licența Realitatea TV poate avea consecințe dramatice pentru membrii consiliului”.

Radu Herjeu, membru CNA, a catalogat articolul realitatea.net drept o „tentativă de presiune”: „Denunț public tentativele de presiune asupra membrilor CNA prin ”articole” de presă în care li se spune cum pot ei plăti despăgubiri de milioane de euro dacă respectă Legea Audiovizualului în cazul unui vot negativ acordat solicitării de prelungire a licenței unui post de televizune! În condițiile în care există toată deschiderea Consiliului de a înțelege exact (prin întâlniri cu reprezentanții ANAF, ai postului respectiv și juriști) extrem de complicata situație juridică a firmei care deține licența, tocmai pentru a putea lua o decizie corectă, în concordanță cu prevederile legale!”.

Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru mai dețin o televiziune, pe altă societate, Realitatea Plus. 

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTS si EFSA

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (22/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 23 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24

CEMACON SA (CEON) (22/10/2020)

Desfasurare AGEA 29/30.10.2020 in contextul COVID 19

TURISM, HOTELURI, RESTAURANTE MAREA NEAGRA S.A. (EFO) (22/10/2020)

Plata dividend conform Hotarare AGOA nr.8 din 05.10.2020