Update articol:

CREDERE, despre pachetul de legi privind protecţia consumatorului, iniţiat de senatorul Zamfir: “Sperăm că legile să fie votate mâine în Plenul Senatului, urmând să fie transmise Camerei deputaților pentru dezbaterile finale”

Pachetul de legi privind protecția consumatorilor, inițiate de către domnul senator Daniel Zamfir, a primit vot favorabil din partea comisiilor reunite din Senat, ne-au transmis reprezentanţii Asociaţiei CREDERE, care spun că votul a fost exprimat după numeroase luări de cuvânt ale ANPC, asociațiilor de consumatori, reprezentanților industriei bancare și reprezentanților IFN-urilor.

CREDERE menţionează: “Noi, în calitate de asociație pentru protecția consumatorilor, ne-am exprimat susținerea față de proiectele de lege, fiind de asemenea invitați să depunem amendamente.

Important de transmis faptul că din dezbaterile de astăzi au rezultat și alte idei constructive privind viitoare reglementări, așa cum sunt onorariile percepute de executori în cadrul procedurilor de executare silită.

Sperăm că legile să fie votate mâine în Plenul Senatului, urmând să fie transmise Camerei deputaților pentru dezbaterile finale. Consumatorii trebuie să știe că dezbaterile de astăzi au vizat înlăturarea riscului valutar prin operațiuni de conversie a creditului, plafonarea dobânzilor la credite, restricționarea executării silite atunci când vine vorba despre locuința familială a împrumutatului, precum și interzicerea cesiunilor de creanțe/credite realizate de bănci în scop speculativ.

De asemenea, în cadrul Comisiei juridice din Senat, dezbaterile cu privire la Statutul ANPC au fost amânate. Din ceea ce am înțeles, acestea urmează a fi reluate în scurt timp, în cadrul unei comisii reunite, pentru că apoi să fie trimise Plenului Senatului pentru votul final, Senatul fiind camera decizională. Ne exprimăm încrederea că prin acest statut ANPC va fi reformată, urmând a dispune de personal suficient, bine remunerat, calificat și care să dispună de toate pârghiile necesare pentru a proteja consumatorul de o manieră eficientă, în acest sens fiind și amendamentele depuse de către Credere”.

Daniel Zamfir: Legile de protecție a consumatorilor împotriva abuzurilor băncilor, IFN-urilor, recuperatorilor și executorilor au trecut de comisii în Senat, urmează votul în plen

 

BVBStiri BVB

CEMACON SA (CEON) (23/06/2021)

Linie de Productie Invelis Ceramic

PREBET SA AIUD (PREB) (23/06/2021)

Notificare prag detineri/vot<15%

ELECTROARGES SA (ELGS) (23/06/2021)

Schimbari in Componenta CA - Numire Administratori Provizorii

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (22/06/2021)

Convocare AGAO 26.07.2021/ 27.07.2021