Update articol:

Credere: Odată cu numirea domnului Horia Constantinescu la conducerea ANPC, așteptările consumatorilor au crescut exponențial

Asociația Credere ne-a transmis: Odată cu numirea domnului Horia Constantinescu la conducerea ANPC, așteptările consumatorilor au crescut exponențial, ne-a declarat Dorin Tănase, președintele Asociație de consumatori de produse financiar-bancare Credere. 

Domnia sa consideră că ANPC are nevoie de personal suplimentar și bine calificat, de logistică, dar și de o legislație clară care să sancționeze de o manieră rezonabilă și corectă un operator economic care încalcă legea.

Domnul Tănase a mai spus: “Având în vedere faptul domnul  Horia Constantinescu l-a susținut pe comisarul Dumitru Manțu în demersurile acestuia de sancționare a băncilor care au încălcat legislația de protecție a consumatorilor, considerăm că domnia sa poate determina o reformare profundă și absolut necesară a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, și, în același timp, poate propune îmbunătățirea legislației.

Avem nevoie de o reformă a legii clauzelor abuzive, avem nevoie de amenzi aplicate la un cuantum care să descurajeze băncile sau alți operatori economici de la încălcarea legislației. Subliniem încă o dată faptul că, după fiecare numire în fruntea ANPC, consumatorii își pun speranța în noua conducere, dar până în prezent au existat numai dezămăgiri, din moment ce nu s-au făcut pași importanți în reformarea instituției. Este un moment propice schimbării și ne arătăm deschiderea de a avea o bună colaborare cu noua conducere, astfel încât să atingem obiectivul comun: protejarea intereselor consumatorului”.

Comisarul ANPC Manţu cere confiscarea a circa 500 de milioane de euro de la bănci, dacă nu se recuperezează prejudiciul (vezi documente și Anexe în interior)

 

Horia Constantinescu este, începând de astăzi,  noul președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Decizia a fost luată de primul ministru Viorica Dăncilă.

Horia Constantinescu, șeful Protecției Consumatorului Constanța, îl înlocuieşte, astfel, pe Marius Pîrvu. 

 

 

 

 

Horia Constantinescu este noul președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor

 

 

Senatorii nu au mai avut chef de audierea comisarului ANPC Manțu

 

BVB | Știri BVB

DAFORA SA (DAFR) (09/12/2022)

Numire auditor financiar - auditare situatii financiare 2022-2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (09/12/2022)

Semnarea unui contract de investitie cu Dataware Consulting SRL

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (09/12/2022)

VAN la data 30 Noiembrie 2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (09/12/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (09/12/2022)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2022