Update articol:
Comunicat de presă

Creșteri semnificative estimate pentru S&T România în urma finalizării proiectului „Focus” la nivelul Grupului Kontron AG

Nicoleta Macovei, Director S&T România

În urma unei strategii de concentrare a activității pe soluțiile inteligente IoT și de adaptare la schimbările de pe piața europeană de IT, Grupul Kontron AG (fost S&T AG) a anunțat, printr-un comunicat de presă, vânzarea unor părți din activitatea de servicii IT către VINCI Energies S.A, în cadrul proiectului „Focus”. Grupul a decis păstrarea în componența sa a filialelor S&T care operează în Austria, România și Ungaria. „Semnarea contractului marchează un moment de referință în drumul nostru spre a deveni un jucător pur IoT, cu profitabilitate netă estimată semnificativ mai mare pentru 2023 și o lichiditate care ne va permite să facem achiziții importante în viitor. Strategia noastră pentru 2022 rămâne neschimbată, previzionând venituri de 1.120 mil EUR și o profitabilitate de peste 10%. Subsidiarele din Austria, România si Ungaria rămase în portofoliul companiei sunt vârful de lance pentru concentrarea eforturilor strategice de dezvoltare a soluțiilor inteligente IoT”, a declarat Hannes Niederhauser, CEO al Grupului Kontron AG, potrivit unui comunicat de presă.

S&T România este în continuare proprietate a Grupului Kontron AG și activitatea companiei nu este afectată în niciun fel de această schimbare strategică. Filiala din România își păstrează același acționariat și aceeași strategie de dezvoltare. De asemenea, în contextul în care S&T România a raportat creșteri semnificative ale indicatorilor financiari pentru anul 2021, cu o cifră de afaceri care a crescut cu aproximativ 39%, iar profitul net cu 579% față 2020, se preconizează creșteri semnificative ale operațiunilor estimate pentru 2023. Cel mai probabil, investițiile companiei se vor orienta către dezvoltarea direcției strategice stabilite în funcție de specificul fiecărei piețe pe care compania operează”, a declarat Nicoleta Macovei, Directorul S&T România.

Industrii precum serviciile de sănătate, de transport și logistică, serviciul public, turismul etc. au ajuns să fie parte a IoT (Internet of Things), o latură a sectorului IT&C care va fi în continuă dezvoltare. Industriile menționate necesită echipamente conectate, urmărire în timp real al vehiculelor, monitorizare a pacienților, securizare mai eficientă a proprietăților și consum inteligent.

Kontron AG este un grup tehnologic IoT în plină expansiune, cu peste 6.000 de angajați și filiale în 32 de țări din întreaga lume. Compania este listată la TecDAX® și SDAX® de la Bursa de Valori din Germania și este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții inteligente pentru o serie de industrii. Cu un brand bine cunoscut și cu propriile tehnologii în domeniile fabricilor inteligente, sistemelor de comunicații feroviare, soluțiilor de comunicare și energiei inteligente, Kontron oferă servicii o gamă largă de transformare digitală în mai multe industrii.

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (04/10/2022)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 23 sept. - 03 oct. 2022

PREBET SA AIUD (PREB) (04/10/2022)

Hotarari AGA O & E 3 Octombrie 2022

Call Warrant on Siemens AG (RCSIE23C1) (04/10/2022)

Reluare tranzactionare - ora 14:10 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (04/10/2022)

Tranzactii parti afiliate - EFSA - OPCOM

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit