Update articol:

Cristian Bușoi: 80 de miliarde de euro obținute de președintele Klaus Iohannis pentru România, la Bruxelles; trebuie să absorbim și ultimul euro cent care ne-a fost alocat

Foto Facebook Foto Facebook

România a înregistrat un succes major la Summitul Consiliului European desfășurat în aceste zile, spune europarlamentarul Cristian Buşoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, precizând că suma obținută pentru România de către președintele Klaus Iohannis în urma negocierilor este considerabilă. Vom avea la dispoziție 79,9 miliarde de euro din planul de recuperare de 750 de miliarde euro și bugetul multianual 2021 – 2027 al UE, în valoare de 1.074 de miliarde de euro.

Iohannis, la Bruxelles: Am obţinut pentru România aproape 80 miliarde de euro pentru proiectele europene

 

Cristian Buşoi a scris: ” Este un succes al președintelui României, al diplomației românești, care trebuie pe deplin apreciat, mai ales în acest context extrem de complicat, când aproape toate țările din componența UE au dificultăți și își doresc să beneficieze cât mai mult de fondurile UE.

Summit UE: Statele membre au aprobat un plan de relansare istoric, la capătul unor negocieri maraton

 

 Guvernul trebuie acum să găsească cele mai bune soluții pentru ca acești bani să fie absorbiți până la ultimul euro-cent. Nu trebuie să mai avem disfuncționalități și rateuri în aborbția acestor bani, așa cum am avut de-a lungul ultimilor ani. Economia României are nevoie de aceste fonduri și depinde doar de noi să fructificăm această oportunitate pentru a crea bunăstare. Avem nevoie de infrastructură, de spitale noi, performante, cu medici bine pregătiți, de accelerarea procesului de digitalizare și modernizarea administrației în beneficiul cetățenilor”.

 

Europarlamentarul Mircea Hava: România are garantat și va primi un sprijin enorm din partea UE în următorii ani – 80 de MILIARDE de EURO care vor schimba total paradigma, fața României și viața noastră

 

 

 

BVBStiri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (23/06/2021)

Initiere procedura de selectie auditor financiar

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (23/06/2021)

Decizia ASF nr. 800/22.06.2021

WTI LIGHT SWEET TURBO SHORT 1/70/68 (EBWTITS37) (23/06/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 24 si 25 Iunie 2021