Update articol:

Dâmboviţa: Premierul Ciucă declară că sunt speranţe ca România să atingă independenţa energetică în următorii 5 ani

Nicolae Ciucă Sursa foto: facebook.com

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, la Bilciureşti, în judeţul Dâmboviţa, că România poate să atingă independenţa energetică într-un orizont de timp care nu depăşeşte cinci ani.

“Există speranţe să putem să ne folosim capitalul românesc, să putem să folosim capacităţile româneşti pentru a putea să ne atingem acest obiectiv de realizare a independenţei energetice într-un orizont de timp pe care l-am înţeles de la domnul ministru al Energiei că poate să nu depăşească 5 ani”, a spus Nicolae Ciucă, ptorivit Agerpres.

 

Premierul a participat la Bilciureşti la prezentarea proiectului şi recepţia Staţiei de uscare gaze naturale – Grup 145.

“Tot ceea ce ţine de sistemul energetic şi de asigurarea capacităţilor energetice reprezintă o prioritate pentru Guvernul României. Nevoia de a găsi soluţii pe termen mediu şi lung de asemenea se află în primele trei priorităţi ale Guvernului şi, pentru că la început spuneam că am văzut că există potenţial, am avut o discuţie cu domnul ministru al Energiei, cu domnii directori ai Romgaz şi Depozgaz şi am decis ca, pe data de 20 decembrie, la şedinţa de Guvern, dumnealor să vină şi să prezinte proiectele agreate în comun pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea capacităţilor de extracţie şi depozitare la nivel naţional. Este cât se poate de clar că avem nevoie de efortul comun şi de o aliniere a proiectelor şi programelor astfel încât să putem să ne atingem acest obiectiv”, a mai afirmat, în context, prim-ministrul Nicolae Ciucă.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)