Update articol:
Forumul Energiei

Daniel Apostol, External affairs director Federația Patronală Petrol și Gaze: OUG 114- demonstrația că se poate da, peste noapte, o legislație cu impact pentru întreaga economie (video)

OUG 114 este demonstrația că se poate da, peste noapte, o legislație cu impact pentru întreaga economie, a declarat Daniel Apostol, External affairs director Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG). 

Domnia sa a spus, la Forumul Energiei, organizat de Financialintelligence.ro: “Răul s-a produs! Oricâte îndulciri va avea OUG114, ea rămâne vie și trăiește în memoria colectivă a mediului se afaceri. Este demonstrația simplă și clară că ne putem aștepta oricând la schimbări legislative bruște și brutale/peste noapte, fără studii de impact, fără consultări largi ale celor implicați dar mai ales fără justificări credibile fundamentate economic. Stă în puterea statului să reglementeze dar stă în înțelepciunea statului să o facă consultându-se cu principalul partener: economia reală”.

Daniel Apostol a mai precizat: “Să înțelegem cu toții că atunci când vorbim de energie trebuie să uităm că suntem în ani electorali. Sectorul asigură viața economică pe termen lung și nu trebuie să fie moneda de schimb în campanii politicianiste.  
Să ne reamintim că ne dorim ÎNCĂ să construim o economie de piață liberă CORECT funcțională. 
Să nu uităm că România trăiește o drama reală: cea a depopulării. Pe de o parte avem o demografie negativă, pe de altă parte avem un exod al forței de muncă, ambele fenomene însumând un efect dezastruos socio-economic. Sectorul energetic poate fi o soluție a răsturnării curbei negative a forței de muncă tocmai prin proiectele majore de investiții ce trebuie încurajate și prin politici publice”. 

Potrivit domnului Apostol, ar trebui să nu mai vorbim de gazoductul BRUA ca despre un proiect al unei companii, ci al țării: “Ar trebui ca BRUA să se construiască în proiectul inițial -al traversării celor patru state, să fim legați de hubul energetic de la Viena.”

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (06/12/2021)

Structura actionariat la data de 30.11.2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (06/12/2021)

Decizia Consiliului de Administratie cu privire la majorarea capitalului social

ELECTROARGES SA (ELGS) (06/12/2021)

Notificari Alfred Karcher SE & Co. KG

TERAPLAST SA (TRP) (06/12/2021)

Decizia CA privind demararea programului de rascumparare actiuni proprii

CEMACON SA (CEON) (06/12/2021)

Schimbare in Managementul societatii