Update articol:

Dan Paul și Lucică Vizitiu, cooptați în Consiliul de Administrație SIF Oltenia; cei doi au nevoie de avizele ASF

Consiliul de Administrație al Societătii de Investiții Financiare Oltenia S.A. a aprobat, azi, cooptarea în calitate de administratori provizorii, pe locurile rămase vacante în urma demisiilor înaintate de către dl. Radu Hanga în data de 04.05.2020 și dna. Ana-Barbara Bobircă în data de 15.05.2020, a următoarelor persoane: dl. Paul Dan-Viorel – economist și dl. Vizitiu Lucică – jurist, arată un raport transmis Bursei de Valori București.

Cei doi administratori provizorii cooptați își vor exercita atribuțiile corespunzătoare funcției de administrator după emiterea Avizelor de către Autoritatea de Supraveghere Financiară și înregistrarea acestora la Oficiului Registrului Comerțului, cu un mandat până la proxima AGOA a S.I.F. Oltenia S.A. dar nu mai târziu de sfârșitul mandatului celorlalți administratori aflați în funcție.

Dan Paul este președintele Asociației Brokerilor și face parte din Consiliul BVB.

Lucică Vizitiu este detectiv particular, potrivit informațiilor de pe internet.

După ce a demisionat din CA SIF Oltenia, Ana Bobircă ne-a declarat: “Având în vedere statutul de administrator neexecutiv independent, intenția a fost de punere a mandatului la dispoziția acționariatului, cu scopul unei clarificări a situației societății. Demisia este forma juridică explicită de concretizare.”

Ana Bobircă  era susținută de fondul BUSINESS CAPITAL FOR ROMANIA – OPPORTUNITY FUND COOPERATIEF U.A. (fond controlat de Erste și Florin Pogonaru).

La începutul lunii mai, și președintele Bursei de Valori București Radu Hanga a demisionat din Consiliul de Administrație SIF Oltenia (SIF5).

Demisiile au venit după ce, pe 28 aprilie, un grup de acționari, printre care SIF Banat Crișana, nu au fost primiți la Adunarea Generală de bilanț, pe motiv că votaseră, anterior, prin corespondență.

Atunci, Radu Hanga a mers la AGA SIF Oltenia, dar nu a intrat la ședință.

Cred că orice companie trebuie să respecte legea și dreptul acționarilor de a decide, este o condiție esențială dacă vrem ca piața noastră de capital să se dezvolte și să aibă un viitor. Focusul meu este dezvoltarea Bursei de Valori București, iar în condițiile date, poziția pe care o dețin la BVB a devenit incompatibilă cu cea de la Craiova.”

Acționarii SIF Oltenia (SIF5) care nu au fost primiți la AGA, pentru că votaseră prin corespondență, printre care SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, au ținut o ședință paralelă, prezidată de vicepreședintele Cristian Bușu și au decis respingerea punctelor de pe ordinea de zi, dar și tragerea la răspundere a administratorilor, cu excepția lui Bușu. Raportul lui Bușu a fost publicat pe BVB.

În schimb, SIF Oltenia (SIF5) a transmis Bursei de Valori București, imediat după AGA, un comunicat care arată că, la Adunarea generală, toate punctele de pe ordinea de zi au fost aprobate – respectiv dividende de 52.214.914,30 lei (42,0639% din profitul net), descărcarea de gestiune a administratorilor pentru activitatea desfasurată în exercițiul financiar al anului 2019 și bugetul 2020. Raportul SIF Oltenia arată că, la AGA, au fost prezenți, acționari cu dețineri de 46,095%.

În aceast moment, nici deciziile AGA transmise de Ciurezu, nici cele transmise de Bușu  nu au fost înregistrate.

ASF a anuntat ca are in curs o ancheta despre modul de organizare AGA SIF Oltenia.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (25/07/2025)

Convocare AGA O & E 03(04).09.2025

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (25/07/2025)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (25/07/2025)

Perioada inchisa de tranzactionare 28.07.2025 - 27.08.2025

SIMTEL TEAM (SMTL) (25/07/2025)

Perioada inchisa de tranzactionare 27.07.2025 - 26.08.2025