Update articol:

Deloitte Consultanţă, Lazard Freres şi STJ Advisors Group s-au înscris în cursa pentru a fi Equity Adviser la listarea Hidroelectrica; contract de maxim 1,7 milioane de euro

Companiile Deloitte Consultanţă, Lazard Freres şi STJ Advisors Group s-au înscris la licitația pentru achiziția de servicii de consultanță pentru piața de capital de tip “Equity Adviser” care vor fi utilizate pentru pregătirea şi asistenţa în desfăşurarea IPO Hidroelectrica SA, cea mai mare listare din istoria pieţei de capital din România.  Contractul este în valoare de maxim 1,75 milioane de euro, cu o componentă importantă de succes. Durata contractului este de 18 luni, potrivit anunțului companiei.

Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate – preţ. “Equity Adviser” va fi acel consultant care va asista Hidroelectrica de-a lungul procesului de listare. Acest consultant este total diferit de consultantul care va fi selectat ulterior pentru procesul de vânzare de acţiuni şi listare la Bursă. În câteva luni va urma licitaţia pentru consultantul pe partea juridică, iar apoi va fi publicat anunţul pentru licitaţia privind sindicatul de bănci implicat în listare. 
 

Potrivit surselor noastre, listarea Hidroelectrica va fi făcută probabil la sfârşitul anului acesta – începutul anului viitor, fiind un punct împortant în domeniul energie din programul de guvernare al lui Ludovic Orban. 

Deloitte este o companie care experienţă în pregătirea şi asistenţa companiilor pentru listare, având la activ aproximativ 100 de astfel de IPO (ofertă publică iniţială de acţiuni). Deloitte este singura din cele trei companii cu prezenţă locală, cu peste 600 de angajaţi în România şi cu specialişti în servicii financiare şi energie.        

Sursele noastre ne-au spus că Lazard are un consultant puternic pe piaţa americană, având la activ câteva sute de IPO, iar  STJ a intermediat câteva zeci de IPO.  

Hidroelectrica a avut la nouă luni afaceri de 3,2 miliarde de lei cu un profit de 1,3 miliarde de lei. Fondul Proprietatea, acţionar minoritar la Hidroelectrica, evaluează deţinerea de 20% pe care o are la compania de stat la circa 4,14 miliarde de lei. Per total Hidroelectrica ar valora peste 20 miliarde de lei.    

Listarea Hidroelectrica la Bursă este aşteptată de mai mulţi ani de către investitori, iar realizarea acestui IPO ar duce la apariţia pe piaţa din România a multor investitori şi fonduri de investiţii de calibru, având în vedere trecerea României la statutul de piaţă emergentă.

 

 

 

BVBStiri BVB

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (23/06/2021)

Decizia ASF nr. 800/22.06.2021

WTI LIGHT SWEET TURBO SHORT 1/70/68 (EBWTITS37) (23/06/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 24 si 25 Iunie 2021

ARMATURA S.A. (ARM) (23/06/2021)

Alegere Presedinte al Consilului de Administratie

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (23/06/2021)

Numire Presedinte provizoriu CS si aprobare componenta comitete consultative