Update articol:
În prima săptămână a lunii octombrie

Depozitarul Central oferă gratuit serviciul de înregistrare a codului IBAN utilizat pentru efectuarea plăţilor de dividende prin virament bancar

Depozitarul Central oferă gratuit, în prima săptămână a lunii octombrie, serviciul de înregistrare a codului IBAN utilizat pentru efectuarea plăţilor de dividende prin virament bancar, potrivit unui comunicat de presă.

În acest fel, Depozitarul Central se alătură iniţiativei Autorităţii de Supraveghere Financiară şi susţine, pentru al 3-lea an consecutiv, organizarea evenimentului Săptămâna Mondială a Investitorului – “World Investors Week” (WIW).

“Cu o semnificaţie aparte, într-un moment istoric pentru piaţa de capital românească, inaugurăm astăzi Săptămâna Mondială a Investitorului. Ne bucurăm în mod deosebit să participăm pentru al treilea an consecutiv la acest eveniment, susţinut în România de Autoritatea de Supraveghere Financiară, ale cărei programe de educaţie financiară trebuie salutate, apreciate şi felicitate. În contextul promovării pieţei de capital româneşti la statutul de piaţă emergentă de către furnizorul global de indici FTSE Russell, suntem mai motivaţi, mai determinaţi să continuăm în a ne implica activ în promovarea domeniului financiar românesc, care îşi demonstrează încă o dată potenţialul şi perspectivele.” a declarat Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central.

Deținătorii de instrumente financiare care nu sunt clienți ai unui intermediar își vor putea înregistra gratuit la Depozitarul Central codul IBAN, pe baza actului de identitate și a unui extras de cont de la bancă, timp de o săptămână, începând cu data de 30 septembrie 2019.

Înregistrarea codului IBAN la Depozitarul Central este necesară şi utilă pentru deținătorii de instrumente financiare care nu au cont deschis la un intermediar, pentru încasarea automată a dividendelor sau a altor sume de bani cuvenite, plata acestora fiind instructată de către Depozitarul Central, prin intermediul agentului de plată desemnat de emitentul la care respectivul acționar are deţineri, potrivit aceleași surse.

World Investors Week este un eveniment care se desfăşoară anual, la nivel internaţional, sub egida IOSCO – International Organization of Securities Commissions.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL