Update articol:

Depreciere de 65 de miliarde de dolari a grupului Adani, pe fondul vânzărilor în lipsă masive

adani

Majoritatea acțiunilor companiilor din grupul Adani și-au adâncit scăderile abrupte până luni, după ce investitorii nu au fost convinși de explicațiile prin care au fost respinse acuzațiile de fraudă făcute de o companie americană, scrie Reuters, care precizează că deprecierea a ajuns la la 65 de miliarde de dolari în trei zile.

Compania fanion Adani Enterprises (ADEL.NS), care se confruntă cu un test crucial săptămâna aceasta, cu o ofertă de acțiuni ulterioară, a crescut cu 3%, dar are o scădere cumulată de până la 10%, semnificativ sub prețul ofertei.

Adani, condus de cel mai bogat om din Asia, Gautam Adani, a început lupta cu Hindenburg Research și duminică a răspuns la raportul acestuia de săptămâna trecută, care a semnalat îngrijorări cu privire la nivelul datoriei Adani și la utilizarea paradisurilor fiscale. Adani a spus că respectă toate legile locale și a făcut dezvăluirile de reglementare necesare.

Hindenburg Research, o firmă americană de cercetare, a publicat un raport şocant în care îl acuză de fraudă și manipularea acțiunilor, relatează presa internaţională. Hindenburg Research este o firmă specializată în vânzarea în lipsă.

Raportul Hindenburg a dus la scăderi masive pentru șapte companii listate ale grupului Adani. Începând de lunea trecută, cele șapte entități ale grupului listate au pierdut în mod colectiv 65 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră, după lansarea raportului. Adani Total Gas a pierdut cel mai mult, la 21 de miliarde de dolari.

Luni, răspunzând la explicațiile lui Adani, Hindenburg a spus că „răspunsul a confirmat în mare măsură constatările noastre și a ignorat întrebările noastre cheie”.

Raportul lui Hindenburg spune că cinci dintre cele șapte companii cheie Adani cotate la bursă au raportat rate ale lichidității curente, o măsură a activelor lichide minus pasivele pe termen scurt, sub 1, care sugerează „un risc crescut de lichiditate pe termen scurt”.

Raportul a arătat că companiile cheie listate Adani au „datorii substanțiale”, care au pus întregul grup într-o poziție „financiară precară”.

Răspunsul lui Adani de duminică a afirmat că, în ultimul deceniu, companiile din grupul său au „scăzut datoriile în mod constant”.

Adani este un magnat care a construit o avere cu investiții în porturi, aeroporturi, energie regenerabilă și alte industrii. Averea lui a crescut vertiginos în ultimii trei ani, pe măsură ce valoarea acțiunilor din firmele sale a crescut.

Multe bănci indiene și companii de asigurări de stat fie au investit, fie au împrumutat miliarde de dolari companiilor legate de Grupul Adani.

În interviurile acordate Reuters, una dintre principalele bănci din sectorul public din India a spus că nu este îngrijorată de riscurile care decurg din expunerea lor la firmă.

BVB | Știri BVB

RAIFFEISEN BANK - OBLIGATIUNI 2029 (RBRO29) (28/03/2023)

Rezultate financiare anuale la data de 31 Decembrie 2022

RAIFFEISEN BANK - OB. 2028 (RBRO28) (28/03/2023)

Rezultate financiare anuale la data de 31 Decembrie 2022

RAIFFEISEN BANK -2027C (RBRO27C) (28/03/2023)

Rezultate financiare anuale la data de 31 Decembrie 2022

Raiffeisen Bank - Ob. 10.2027 (RBRO27B) (28/03/2023)

Rezultate financiare anuale la data de 31 Decembrie 2022

RAIFFEISEN BANK - On . 08.2027 (RBRO27A) (28/03/2023)

Rezultate financiare anuale la data de 31 Decembrie 2022