Update articol:

Deputaţii au aprobat amânarea plății contribuţiilor de asigurări sociale şi contribuţiei asiguratorii pentru muncă pentru firmele afectate de criză

euro pixabay.com

Proiectul de Lege al PSD pentru acordarea unor facilităţi fiscale contribuabililor persoane fizice şi juridice – aprobat de Camera Deputaţilor. 

Au fost 243 voturi pentru, 81 impotriva, 3 abtineri.

Legea merge spre promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

Proiectul prevede: “La cererea contribuabilului operator economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs, raportat la media celor două luni anterioare, se amână virarea contribuţiilor de asigurări sociale calculate și reținute de angajator, aferente veniturilor din salarii şi veniturilor asimilate salariilor, aşa cum sunt prevăzute la art. 146 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020.

La cererea contribuabilului operator economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs, raportat la media celor două luni anterioare, virarea contribuţiei de asigurări sociale pentru aceste 3 luni se va face eşalonat, în următoarele 12 luni ulterioare încetării facilităţii (…) , în proporţie de 50% din volumul total scadent”.

Facilităţile se acordă sub condiţia păstrării valabilităţii contractelor de muncă existente la data de 1 martie 2020 pentru o perioadă de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi.

Pe perioada acordării facilităţilor, salariaţii beneficiază de vechime în muncă, iar contribuţiile sociale obligatorii vor fi completate de la bugetul de stat.

La cererea contribuabilului operator economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs, raportat la media celor două luni anterioare, se amână la plată contribuţia asiguratorie pentru muncă aferentă veniturilor din salarii şi veniturilor asimilate salariilor, aşa cum sunt prevăzute la art. 2201 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020.

Contribuabilii operatori economici, nu vor plăti dobânzi și penalităţi de întârziere pentru perioada cât timp plata contribuţiilor este amânată.

Persoanele fizice şi juridice, afectate de COVID 19, pot cere amânarea la plata serviciilor de utilităţi (apă, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice şi de internet, cablu TV)

 

 

Proiectul de Lege al PSD pentru suspendarea rambursării creditelor a fost aprobat de Camera Deputaţilor

 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii