Update articol:

Deputaţii şi senatorii au aprobat înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru creşterea preţului la energie şi gaze -Vezi intervenţia ministrului Energiei 

palatul parlamentului

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat, joi, înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a declarat că și el a votat pentru înființarea comisiei de anchetă: „Am votat şi eu pentru această comisie de anchetă, îmi doresc să se stabilească cauzele și să afle toţi românii de ce au crescut prețurile la energie electrică şi gaze naturale”.

Vezi intervenţia ministrului Energiei:

PSD a decis la finalul lunii august să solicite înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivelul Legislativului pentru audierea ministrului Energiei şi a altor reprezentanţi ai autorităţilor din domeniu, a anunţat prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu.

Printre obiectivele Comisiei de anchetă se numără analiza măsurilor Ministerului Energiei, ANPC, ale Consiliului Concurenţei şi ANRE pentru a combate practicile anticoncurenţiale şi creşterea artificială a facturilor pentru cetăţeni. De asemenea, membrii Comisiei de anchetă vor analiza „posibilitatea reintroducerii pentru o perioadă limitată, a unor preţuri reglementate pentru consumatorii casnici şi IMM-uri le afectate de pandemie”.

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022