Update articol:

Birourile permanente ale Parlamentului au adoptat înființarea unei comisii de anchetă pentru creșterea prețurilor la energie

Palatul parlamentului, Camera Deputatilor, Senat

Birourile Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au votat pentru solicitarea PSD de a constitui o comisie parlamentară de anchetă pentru creșterea prețurilor la energie, potrivit stiripesurse.ro. Dacă va trece și de votul plenului reunit, atunci va fi înființată comisia de anchetă pentru creșterea prețurilor la energie.

La solicitarea privind constituirea unei comisii de anchetă pe energie, prim-vicepreşedintele formaţiunii, depusă la începutul lunii septembrie, Sorin Grindeanu, a făcut un apel către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului pentru convocarea de urgenţă a unei astfel de şedinţe.

“Am finalizat solicitarea de constituire a comisiei de anchetă privind creşterea preţului la gaze, la energie, solicitare care va fi depusă la primul Birou permanent reunit. Vom chema la audieri atât pe ministrul Energiei, cât şi Consiliul Concurenţei, ANRE şi Protecţia Consumatorului”, a afirmat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că românii trebuie să afle de ce au ajuns să plătească un preţ la energie mai mare decât Germania, Franţa sau Polonia.

“Românii astăzi plătesc 111,46 de euro pe megawatt, în timp ce în Polonia se plătesc 91,73, în Austria 109,7, în Franţa 108 sau în Germania 110. Aceste preţuri sunt de ieri, sunt la zi. Facem un apel la domnul Orban şi la doamna Dragu să convoace de urgenţă Biroul permanent reunit şi să trecem această propunere cât mai rapid. Nu venim doar cu această comisie de anchetă, PSD vine şi cu soluţii. Prima dintre ele ar fi plafonarea preţurilor, şi nu înţeleg de ce Cîţu se opune la acest lucru. A doua – adoptarea rapidă în Parlament a legii consumatorului vulnerabil cu amendamentele PSD şi anume să fie aplicată de la 1 octombrie, nu aşa la un termen aruncat aiurea de către Guvernul PNL-USR”, a mai explicat fostul premier.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii