Update articol:

Deutsche Bank vrea să înființeze o “bancă-rea”, cu active de circa 50 de miliarde de euro

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, intenţionează să-şi revizuiască operaţiunile de tranzacţionare, prin crearea unei aşa numite ”bănci rele”, care să deţină active de zeci de miliarde, şi să-şi micşoreze sau chiar să închidă afacerile cu instrumente financiare şi de trading din Statele Unite, potrivit unui articol publicat de Financial Times (FT), citat de Reuters. De asemenea, în cadrul restructurării, diviziile de tranzacţii cu instrumente financiare şi dobânzi din afara Europei continentale vor fi restrânse sau închise.

Respectiva “bancă rea” propusă,  cunoscută intern ca o unitate de active non core (active secundare, care nu sunt dedicate activității de bază), va cuprinde în principal derivate cu termen lung, susţine FT, citând persoane familiarizate cu acest proces.

Activele vor fi valoare de până la 50 de miliarde de euro (56,06 miliarde dolari), după ajustarea la riscuri.

Aceste măsuri fac parte dintr-o restructurare semnificativă a activităţilor de investment banking ale Deutsche Bank, o sursă majoră de venituri pentru cel mai mare creditor din Germania, care s-a străduit să genereze profituri după criza financiară din 2008.  În ultimii ani, Deutsche Bank s-a confruntat cu multe acuzaţii de spălare a banilor și a picat la mai multe teste de stres. 

Prin înfiinţarea băncii rele, directorul general Christian Sewing îndepărtează activităţile băncii de investment banking, axându-se pe tranzacţii bancare şi administrarea averilor. În luna mai, Christian Sewing a promis acționarilor “reduceri dure” la banca de investiții care nu are performanță.

În urma articolului publicat de FT, Deutsche Bank a transmis: ”Aşa cum am anunţat pe 23 mai, Deutsche Bank lucrează la măsuri de accelerare a transformării sale, pentru a-şi îmbunătăţi profitabilitatea pe termen lung. Vom informa toţi acţionarii dacă şi când va fi necesar”.

Schimbările sunt aşteptate să fie anunţate odată cu raportarea rezultatelor pentru primul semestru, pe 24 iulie.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera