Update articol:

Divizia de investiții a Morgan Stanley se gândește să adauge bitcoin la lista sa de pariuri – Bloomberg News

Divizia de investiții a Morgan Stanley se gândește să adauge bitcoin la lista sa de pariuri

Divizia de investiții a Morgan Stanley analizează dacă va adăuga moneda digitală bitcoin la lista sa de pariuri posibile, a raportat Bloomberg News sâmbătă, citând persoane cu cunoștințe despre această chestiune, anunță Reuters.

Counterpoint Global, divizia de investiții de 150 miliarde de dolari a Morgan Stanley Investment Management, explorează dacă criptomoneda ar fi o opțiune potrivită pentru investitorii săi, a adăugat articolul.

Morgan Stanley a refuzat să comenteze.

Bitcoin s-a apropiat veritiginos de 50.000 de dolari, pe măsură ce a primit sprijin din partea unor corporații.

Bitcoin a crescut peste nivelul de 48.000 de dolari, atingând un nou record istoric, deoarece Bank of New York Mellon a spus că va oferi servicii de custodie pentru activele digitale, potrivit CNBC.

La începutul săptămânii, Mastercard a spus că va începe să ofere suport pentru criptomonede în rețeaua sa anul acesta. Și, luni, Tesla a anunțat că a cumpărat bitcoin 1,5 miliarde de dolari și că va începe în curând să accepte moneda ca plată.

Prețul Bitcoin „se îndreaptă spre pragul de 70.000 de dolari anul acesta”, în timp ce Mastercard își anunță susținerea pentru activele digitale, consideră Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Nassim Nicholas Taleb, autorul „Black Swan”, numește Bitcoin un eșec, cel puțin deocamdată. El spune că a scăpat de Bitcoin, potrivit unei postări pe Twitter. O monedă nu ar trebui să fie niciodată mai volatilă decât ceea ce cumpărați și vindeți cu ea, a spus fostul trader de opțiuni, adăugând că nu puteți pune prețuri în Bitcoin.

Este nevoie urgentă de un regim clar de reglementare a criptomonedelor, deoarece companiile majore precum Tesla Inc, BNY Mellon Corp și Mastercard Inc le adoptă ca o clasă a activelor alternative, a declarat un oficial de top al Comisiei pentru valori mobiliare (SEC) din SUA.

Denumită de entuziaștii cripto ca „mama cripto” datorită poziției sale de susținere cu privire la această clasă de active, Hester Peirce, un comisar republican al SEC, a susținut de mult timp ca autoritățile de reglementare să creeze reguli clare care să permită activelor cripto să se dezvolte fără teama de a încălca legea.

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (19/05/2022)

Structura actionariat la data de 30 aprilie 2022

Erste Group Bank AG (EBS) (18/05/2022)

Rezultate vot - AGA Anuala din 18.05.2022

Digi Communications N.V. (DIGI) (18/05/2022)

Corectare erori materiale raport financiar Q1 2022

VRANCART SA (VNC) (18/05/2022)

Tranzactii parti afiliate conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)