Update articol:

Dorel Dută, președintele UNSICAR, un nou mandat în Colegiul de Coordonare al SAL-Fin

Entitatea de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul financiar nebancar, SAL-Fin, și-a stabilit conducerea pentru următorii cinci ani, mandatul noilor membri ai Colegiului de Coordonare urmând să expire în aprilie 2026. În urma alegerilor, desfășurate la finele săptămânii trecute în cadrul Grupului consultativ de dialog permanent în domeniul protecției consumatorilor de servicii financiare nebancare (GCDPPC), președintele UNSICAR, Dorel Duță, a obținut numărul de voturi necesar pentru un nou mandat și va fi reprezentantul pieței financiare nebancare în Colegiul de Coordonare al SAL-Fin, potrivit unui comunicat.

“Votul colegilor mei mă onorează, le mulțumesc pentru încrederea acordată și îi asigur că activitatea mea se va concentra pe consolidarea activității SAL-Fin. Voi fi în continuare o punte de comunicare și echilibru între consumatori și principalii actori din piața financiară nebancară”, a declarat Dorel Duță.

Noul mandat va intra în vigoare după ce va fi validat de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Înființată în baza OG nr. 38/2015 și Regulamentului ASF nr. 48/2016, SAL-Fin are misiunea de a organiza soluționarea extrajudiciară a disputelor financiare nebancare, interne sau transfrontaliere, în materie de consum.

Conciliatorii din domeniul financiar nebancar cu experiență în mediere, negociere sau arbitraj pot propune sau impune o variantă de soluționare a litigiului în mod echilibrat, imparțial, într-un termen rezonabil și fără costuri pentru consumatori.

SAL-Fin informează părţile cu privire la derularea și consecinţele alegerii uneia dintre procedurile de soluționare. Consumatorul este cel care decide derularea procedurii aleasă, iar SAL-Fin va informa comerciantul cu privire la constituirea și rezolvarea cererii.

Coordonarea activității SAL-Fin este asigurată de Colegiul de Coordonare, format din cinci membri, numiți prin decizie a Consiliului ASF, respectiv doi reprezentanți ai ASF, un reprezentant al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), un reprezentant al asociațiilor de protecție a consumatorului și unul al pieței financiare nebancare.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera