Update articol:

Dumitru Chisăliță: România va trece, în maxim 8 ani, printr-o mare criză energetică

România va trece, în maxim 8 ani, printr-o mare criză energetică, apreciază Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă. El critică politicienii români pentru reacțiile în fața scumpirilor din energie.

Dumitru Chisăliță a transmis: “În timp ce firmele trag să moară, iar populația va fi luată pe nepregătite de un imens val… al scumpirilor, politicienii fac ce știu ei sa facă: Rating pe nenorociri.

Prețul gazelor naturale cu care încheie contractele pentru anul următor consumatorii non casnici a ajuns la 230 lei MWh (anul trecut, în aceeași perioadă, acesta era 68 lei MWh) , iar consumatorii casnici au ajuns să achite 220 lei MWh (anul trecut acesta era de 107 lei MWh). La energie electrică, lucrurile stau un pic mai bine deoarece creșterea este de doar 25 – 30%.

În această situație dramatică, politicienii români se cocoață pe nenorocirile existente (create chiar de ei în zeci de ani de guvernări proaste), și aruncă cu soluții (ne)legale, care nu ar face decât sa adâncească prăpastia spre care ne îndreptăm cu pași rapizi.

Soluții de genul plafonăm prețul și-au arătat răul și sunt o parte din cauzele situației de astăzi. Gas Release Program este un alt rău și o altă parte a cauzelor situației prețurilor enorme de astăzi.

România va trece, în maxim 8 ani, printr-o mare criză energetică (adică oricând începând cu această iarnă trebuie să ne pregătim de ce este mai rău).

Să păstorești abuzurile și manipulările de astăzi ale pieței, doar pentru a te bucura de TVA-ul încasat și să amâni cu nesimțire legea consumatorului vulnerabil până în 2022 (în condițiile în care în iarna următoare sărăcia energetică va atinge peste 40% din populația Romaniei) este o politică dezastruoasă pentru romani”.

Virgil Popescu, reacţie la propunerea Gabrielei Firea de plafonare a preţului energiei: “Prin aceeaşi măsură, cei de la PSD au cauzat cele mai mari probleme domeniului energiei, pentru care tragem ponoasele și în prezent!”

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii