Update articol:
Tribunalul București a suspendat PUZ-ul, acordul de mediu și autorizația de construcţie pentru proiectul imobiliar “One Floreasca City” (vezi video declaraţii Nicuşor Dan)

Actualizare – Oficialii One: “Lucrările la One Floreasca City respectă toată legislația în vigoare și au fost demarate după obținerea tuturor autorizațiilor prevăzute de lege”

one.ro one.ro

Actualizare:  Reprezentanții One au mai transmis următorul punct de vedere:

„La data de 27 noiembrie 2018, pentru proiectul imobiliar dezvoltat de One Mircea Eliade Properties S.R.L. pe terenul aflat în Calea Floreasca nr. 159-161, a fost obținută autorizația de construire nr. 631/1663880 emisă de Primarul Municipiului București.

În prezent, lucrările desfășurate în șantier sunt realizate pe baza acestei autorizații, în conformitate cu anunțurile privind începerea executării lucrărilor înregistrate sub nr. 1691744 din 18 decembrie 2018 la Primăria Municipiului București și sub nr. 86336 din 17 decembrie 2018 la Inspectoratul de Stat în Construcții.

Până în prezent, această autorizație de construire nu a fost contestată nici la autoritatea emitentă și nici în instanță, bucurându-se astfel, în continuare, de prezumție de legalitate.” – au declarat reprezentanții One United Properties.

Autorizația de construire nr. 631/1663880 din 27 noiembrie 2018 a fost emisă în baza unei documentații care conține toate acordurile și avizele noi impuse de lege și solicitate prin noul certificatul de urbanism obținut.

Proiectul imobiliar dezvoltat de One Mircea Eliade Properties S.R.L. pe terenul aflat în Calea Floreasca nr. 159-161 își propune să readucă în folosul comunității o zonă aflată în paragină de peste 20 de ani. Proiectul va prezenta următoarele beneficii pentru comunitate:

  • o fostă zonă industrială va fi transformată într-o zonă rezidențială și comercială;
  • terenul aferent proiectului, deși este proprietate privată, va fi deschis publicului după finalizarea lucrărilor de construire;
  • din cei 27.000 mp de teren, amprenta la sol a construcțiilor va fi de numai 9.000 mp, iar diferența de 18.000 mp va reprezenta spațiu verde, alei pietonale, locuri și joacă și spații de relaxare, toate deschise accesului public;
  • în ciuda faptului că amplasarea unor locuri de parcare supraterane ar fi fost soluția cea mai ieftină pentru investitor, s-a decis ca toate cele 1.200 de locuri de parcare menționate în noua autorizație să fie incluse în subteran;
  • dezvoltatorul va ceda municipalității o suprafață de teren de aproximativ 1.000 de mp și va aloca un buget de aproximativ 1,5 milioane de euro pentru realizarea lucrărilor de infrastructură rutieră care vor ajuta la descongestionarea traficului:

o            Calea Floreasca va fi lărgită de la 4 la 6 benzi, cu câte o bandă suplimentară pentru fiecare sens de mers (pe sectorul cuprins între str. Glinka și bvd. Mircea Eliade);

o            o nouă soluție de trafic și semaforizare va fi implementată în intersecția bvd. Mircea Eliade / Calea Floreasca / str. Ceaikovsky prin adăugarea de benzi specializate pentru virare la stânga și respeciv la dreapta;

o            schimbarea echipamentelor de semaforizare cu unele noi, compatibile cu sistemul de management al traficului din municipiul București (BTMS);

o            noi alveole pentru stațiile de autobuz;

o            modernizarea sistemului de iluminat public pe Calea Floreasca pe segmentul dintre bvd. Mircea Eliade și str. Banu Antonache și modernizare intersecției dintre str. Glinka și Calea Floreasca.

  • Potrivit studiului de trafic realizat, indicii actuali de utilizare a capacităților intersecțiilor din zonă vor scădea efectiv, ca urmare a măsurilor menționate anterior. Astfel, dacă în prezent indicele de utilizare a capacității pentru intersecția Calea Floreasca cu bulevardul Mircea Eliade este de 150,8% iar pentru intersecția Calea Floreasca cu str. Glinka Mihail este de 104,4%, după realizarea proiectului, pentru intersecția Calea Floreasca cu b-dul. Mircea Eliade indicele de utilizare a capacității va fi de doar 97,6% (comparativ cu 150,8% cât este în prezent), iar pentru intersecția Calea Floreasca – str. Glinka Mihail va fi de doar 87,3% (comparativ cu 104.4% cât este în prezent).
  • Compania se află în curs de a obține aprobările pentru reamenajarea parcului Automatica în beneficiul comunității, cu un cost estimat de 200.000 de euro.”

 

——————————————

Lucrările la One Floreasca City respectă toată legislația în vigoare și au fost demarate după obținerea tuturor autorizațiilor prevăzute de lege, ne-au transmis reprezentanții companiei One, la solicitarea noastră.

Aceştia susţin: “One Mircea Eliade Properties, compania care coordoneaza proiectul One Floreasca City, parte a grupului One United Properties, a luat cunostință de soluția pronunțată ieri, în dosarul 26421/3/2018 al Tribunalului Bucuresti, și va face recurs conform termenului legal. Încă de la început compania a fost preocupată de respectarea, ca de altfel în toate proiectele sale, a tuturor cerințelor legislative și de mediu impuse de autorități”.

…………..

• Proiectul imobiliar din zona Floreasca prevede construirea a trei turnuri

Tribunalul Bucureşti a suspendat, la începutul lunii martie, planul urbanistic zonal, acordul de mediu și autorizația de construire obținută de dezvoltatorul imobiliar One United și de  Auchan pentru proiectul imobiliar “One Floreasca City”, care prevede construirea a trei turnuri – două de 15 etaje și unul de 20 etaje, dar și o clădire de birouri de 16 etaje – lângă Hala Ford din Floreasca, care este monument istoric, pe fosta platformă Automatica. Investiţia se ridică la peste 100 de milioane de euro.  ( http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000832934&id_inst=3)

Procesul a fost intentat de Asociațiile Salvați Bucureștiul și SOS Oraşul Bucureștiul, la cererea locuitorilor din zonă. Decizia este executorie și rămâne valabilă până la judecarea recursului sau a procesului de anulare a actelor administrative.

Nicușor Dan, vicepreședintele Asociației Salvați Bucureștiul, a declarat:
”Suntem în Floreasca și această zonă este sufocată de trafic și zgomot. În aceste condiții, a amplasa aici trei blocuri între 16 și 20 de etaje de etaje locuit şi un bloc de birouri de 20 de etaje și un hipermarket, cu un estimativ de 1.200 de mașini care să vină zilnic aici, însemnă să blochezi și mai mult zona. Acesta este motivul pentru care oamenii din cartier s-au mobilizat și au făcut mai multe acțiuni de protest, au participat la dezbaterile publice de la autorităţi, nimeni nu i-a ascultat și atunci în întâmpinarea lor am făcut un demers în instanță, am atacat trei acte. PUZ-ul dat în 2011, în mandatul lui Oprescu, acordul de mediu dat la sfârşitul anului 2017 și autorizația de construire dată la începutul anului 2018, de Gabriela Firea. Tribunalul București a decis suspendarea lor”.

În direct despre prima victorie în justiție, alături de cetățenii din Floreasca, pentru oprirea proiectului imobiliar care afectează grav zona

Publicată de Nicușor Dan pe Miercuri, 6 martie 2019

Nicușor Dan susţine că se va adresa Inspectoratului de Stat în Construcţii care să vină şi să le dea o somaţie pentru oprirea lucrărilor: “Până la momentul în care ne vom judeca pe fond, investiţia va fi oprită”.

Locuitorii din zonă sunt nemulțumiți că imobilele din noul proiect aprobat de Primăria Capitalei sunt prea înalte, că acestea vor crea mai mult trafic și poluare.

Nicuşor Dan a menţionat: ”În ceea ce privește PUZ-ul, densitatea construită se mărește de 6 ori, în condițiile în care legea permite o mărire cu doar 20%. Deci ilegalitatea flagrantă s-a petrecut în 2011.
Acordul de mediu prevede niște măsuri de trafic, dar care nu sunt în responsabilitatea investitorului, ele sunt ipotetice. De exemplu, mărirea intersecției Radu Beller cu Mircea Eliade. Învestitorul nu are nicio responsabilitate, plus că presupune defrișarea unei bucăți de parc. Studiul de trafic s-a făcut din pix.(…)_ În ceea ce privește zgomotul, există o prevedere care spune că o construcție nouă nu trebuie să ducă la mărirea nivelului maxim admis de zgomot. Suntem într-o zonă unde nivelul maxim de zgomot este depășit, în consecință dacă vrei să construiești altceva în zonă, trebuie luate măsuri pentru diminuarea zgomotului”.

Acesta consideră spune că nu este posibil ca investiţii de zeci de milioane de euro să se bazeze pe acte şubrede, care, după câţiva ani, riscă să fie anulate în instanţă. Nu este un semnal pe care noi să-l dăm unor investori serioşi care să vină în România.

Compania One United Properties este  con­trolată de doi foşti bancheri – Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu – care în ultima perioadă au construit mai multe proiecte imobiliare în zona cea mai scumpă a Bucureştiului (Herăstrău, Floreasca, Dorobanţi).

Proiectul imobiliar va include o componentă de rezi­den­ţial, reprezentată de proiectul One Mircea Eliade ală­turi de One Tower, o clădire de birouri de 24.000 mp su­prafaţă închiriabilă. Zona comercială va fi dezvoltată de Auchan Româ­nia, iar întreaga dezvoltare este autorizată pentru o supra­fa­ţă de 125.000 mp construiţi (73.000 mp suprateran şi 52.000 mp subteran). Cele trei turnuri care se vor ridica în cadrul proiec­tu­lui re­zidenţial One Mircea Eliade vor însuma 250 de apar­ta­mente exclusiviste (2 turnuri P plus 15, 1 turn P plus 20).

 

 

 

 

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/08/2022)

Convocare AGA O & E 22.09.2022(23.09.2022)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/08/2022)

Convocare AGEA - 12 Oct 2022 - Actualizare act constitutiv

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014