Update articol:

Bode (MAI): A venit timpul ca aceşti coloşi ai sistemului de ordine publică să aibă echipe de conducere validate prin concurs

Lucian Bode, Ministrul de Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, cu ocazia bilanţului MAI pe anul 2020, că a venit timpul ca structurile sistemului de ordine publică să “nu se mai sprijine pe picioare de lut” şi să aibă echipe de conducere validate prin concurs.

 

“Vrem să eliminăm arbitrariul şi să implementăm predictibilitate sistemului prin limitarea, pentru situaţii excepţionale, a împuterniciţilor în funcţii de conducere. Este o condiţie esenţială pentru a oferi stabilitate întregului sistem. Structurile Poliţiei Române vor avea, în viitorul foarte apropiat, echipe complete de conducere. A venit timpul ca toate structurile de forţă, aceşti coloşi ai sistemului de ordine publică, să nu se sprijine pe picioare de lut şi să aibă conduceri validate prin concurs”, a spus Bode, conform Agerpres.

El a anunţat că, în 2021, Ministerul Afacerilor Interne va defini şi implementa o nouă strategie naţională de ordine şi siguranţă publică, prin care va stabili mecanisme şi responsabilităţi precise.

“În noua strategie, avem ca obiectiv întărirea activităţilor de prevenire a criminalităţii printr-o prezenţă activă în locurile şi mediile cu potenţial criminogen, în funcţie de analizele de risc specifice fiecărei comunităţi”, a afirmat ministrul de Interne.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative