Update articol:

E.ON Energie România “respinge alegațiile potrivit cărora ar fi fost amendată pentru neaplicarea prevederilor legale privind plafonarea și compensarea facturilor”

Claudia Griech este noul director general al E.ON Energie România

E.ON Energie România respinge alegațiile potrivit cărora ar fi fost amendată pentru neaplicarea prevederilor legale privind plafonarea și compensarea facturilor.

Compania a transmis: “În spațiul public au apărut unele informații conform cărora compania E.ON Energie România ar fi fost amendată pentru că nu ar fi aplicat corespunzător această lege, lucru care nu este adevărat. Considerăm că astfel de afirmații prejudiciază grav imaginea companiei și încrederea clienților noștri, care primesc încă din luna noiembrie 2021 facturile emise conform noii legi în vigoare.

E.ON Energie România a emis facturile pentru energie electrică și gaze naturale cu valorile compensate și la prețurile plafonate, acestea fiind calculate începând cu primele zile ale lunii noiembrie 2021 pentru consumatorii casnici, iar începând cu luna decembrie 2021 și pentru consumatorii non-casnici, care se încadrează în prevederile OUG 118/2021, astfel cum a fost modificată și aprobată prin Legea nr. 259/2021.

Ne respectăm clienții și am făcut toate eforturile necesare pentru ca ei să beneficieze de toate măsurile de sprijin, implicându-ne activ în dialogul dintre toți actorii (Ministerele Energiei, Muncii, Finanțelor) pentru implementarea rapidă a acestor măsuri. Ca întotdeauna, suntem la dispoziția clienților noștri pentru verificări și informații suplimentare, iar dacă vor exista situații în care se vor  înregistra inadvertențe în procesarea facturilor, acestea vor fi tratate individual și, dacă se impune, se vor realiza rectificările necesare, potrivit legii.

Dorim să subliniem faptul că E.ON Energie România respectă în totalitate legislația în vigoare și a făcut toate demersurile necesare pentru aplicarea ei, în urma controalelor de până acum nefiind evidențiate neconformități legate de plafonare sau de nivelul de compensare”.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 17 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

 

Florin Spătaru, Ministrul Economiei: Voi propune Guvernului sancțiuni drastice pentru furnizorii de energie care nu respectă legea, respectiv un procent de până la 4% din cifra de afaceri