Update articol:
COMUNICAT

E.ON SE anunță schimbarea președinției Consiliului de Supraveghere

Claudia Griech este noul director general al E.ON Energie România

 * Karl-Ludwig Kley nu va candida pentru realegere; * Va fi succedat de Erich Clementi;

Președintele Consiliului de Supraveghere al E.ON SE, Karl-Ludwig Kley, a decis să nu candideze pentru realegerea în structura de supraveghere a companiei la Adunarea Generală Anuală din 17 mai 2023.

Succesorul lui Kley în funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere – sub rezerva realegerii sale la Adunarea Generală Anuală și a alegerii sale ulterioare de către Consiliul de Supraveghere nou format – va fi Erich Clementi, membru fondator al Consiliului de Supraveghere încă din anul 2016, așa cum este și Karl-Ludwig Kley.

Comentând decizia sa de a iniția această schimbare la vârful Consiliului de Supraveghere, Kley a declarat: „Acum este momentul potrivit pentru a plasa biroul în mâini noi. După mai mulți ani de restructurare fundamentală, cu un accent clar pe sustenabilitate, digitalizare și creștere, Grupul se află acum într-o poziție strategică excelentă. Noua echipă a Consiliului de Administrație reunită sub conducerea lui Leonhard Birnbaum în 2021 este stabilă și bine poziționată pe termen lung. E.ON a demonstrat robustețea strategiei sale și poziționarea în criza energetică din ultimele luni.”

Karl-Ludwig Kley a jucat un rol esențial în conturarea profilului actual al E.ON. Mandatul său ca președinte al Consiliului de Supraveghere a fost martorul celei mai importante etape din istoria recentă a companiei: preluarea innogy de la RWE și concentrarea pe rețelele de distribuție și pe soluțiile pentru clienți pentru tranziția către energia verde. Condiția prealabilă pentru acest pas decisiv a fost restabilirea poziției financiare solide a companiei, care a fost realizată, printre altele, prin vânzarea acțiunilor Uniper rămase către Fortum. De asemenea, realinierea strategică a fost însoțită de o schimbare culturală care a făcut ca E.ON să fie mai digitală și mai diferită.

Erich Clementi, succesorul său desemnat, a fost implicat deja îndeaproape în dezvoltarea de succes a E.ON din ultimii ani. În vârstă de 64 de ani, el a ocupat diverse funcții în cadrul grupului tehnologic IBM până în 2019, cel mai recent în calitate de vicepreședinte senior Global Integrated Accounts și președinte al IBM Europa. Pe lângă experiența sa îndelungată în domeniul managementului, aduce cu el și o expertiză deosebită în domeniul digitalizării, care este esențial pentru E.ON și pentru viitorul industriei energetice.

În cadrul Adunării Generale Anuale din luna mai, acționarii E.ON vor decide realegerea președintelui desemnat al Consiliului de Supraveghere, Clementi, în cadrul organismului de supraveghere, dar și asupra viitoarei componente complete a reprezentanților acționarilor. AGA va marca sfârșitul unei extinderi temporare a Consiliului de Supraveghere la 20 de membri, care a intrat în vigoare după preluarea innogy. Viitorul Consiliu de Supraveghere al E.ON va avea doar 16 membri. Mai multe detalii și propunerile pentru alegeri vor fi publicate odată cu invitația la Adunarea Generală Anuală de la începutul lunii aprilie.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (20/03/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BIOFARM S.A. (BIO) (20/03/2023)

Convocare AGA O & E 26/27.04.2023 (data de referinta 13.04.2023)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/03/2023)

VAN la data 31.01.2023 - date finale

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (20/03/2023)

Schimbari in Consiliul de Administratie

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/03/2023)

Schimbari in conducerea societatii