Update articol:
ADVERTORIAL

Educație financiară gratuită pentru toți românii cu XTB

Educație financiară gratuită pentru toți românii cu XTB

Ne imaginăm uneori că oamenii care lucrează în domeniul financiar, cum sunt brokerii și analiștii, sunt introvertiți, îmbrăcați doar la costum, ocupându-se mereu de „cifre”, statistici complexe și date.

Casă de brokeraj pe bursele internaționale XTB  contrazice imaginea „clasică” despre „răceala brokerilor”. XTB este, în primul rând, o companie creată pentru oameni, deschisă, cu specialiști extrovertiți gata să răspundă oricând întrebărilor tuturor clienților.

Economia ne influențează viețile în diverse moduri. Nu trebuie să ne placă matematica sau să fi fost olimpici în timpul studiilor ca să putem intra în lumea investițiilor și să ne asigurăm un viitor financiar mai prosper, pentru noi și cei dragi.

XTB este un promotor al educației financiare pentru toată lumea, indiferent de vârstă sau de pregătirea „matematică”.

XTB România, cu sediul în Cotroceni, a fost prima casă de brokeraj din țara noastră care a avut inițiativa de a colabora cu mai mulți educatori financiari și de a organiza evenimente educaționale de amploare în mai multe orașe. De asemenea, a susținut cursuri de educație financiară în școli și licee, sponsorizând și proiecte de dezvoltare personală prin sport sau expediții pe munte.

Chiar și în perioada pandemică, această casa de brokeraj cu circa 20 de ani de experiență pe bursele internaționale, a continuat să fie alături de românii dornici să-și îmbunătățească nivelul de cunoștințe financiare.

Inclusiv în prezent, acest lider fintech în industria investițiilor pune la dispoziția celor interesați sute de webinare și materiale, scrise sau video, gratuite, direct de pe site-ul XTB.

Toți colegii din echipa XTB sunt extrem de pasionați de ceea ce fac, iar investițiile și tranzacțiile sunt, am putea spune fără să exagerăm, „hrana lor zilnică”.

În România, majoritatea celor care lucrează la XTB fac parte din echipă încă de la începutul companiei în țara noastră, fiind oameni cu o vastă experiență în domeniu ce pot veni în sprijinul nostru atunci când lucrurile ,,nu merg conform planului inițial”.

Specialiștii locali discută în limba română cu solicitanții, oferind informații relevante. Asistența clienților este asigurată de duminică noapte până vineri noapte, timp de 24 de ore pe zi.

Deschiderea unui cont demo este gratuită la XTB. În acest mod, avem acces direct la bursele internaționale, pentru a exersa strategii de tranzacționare în siguranță deplină, fără să întrebuințăm bani reali.

Când simțim că suntem suficient de pregătiți, de „maturizați” financiar, putem deschide simplu și rapid un cont real, în aproximativ un sfert de oră.

Ne putem alcătui un portofoliu variat, optând pentru o gamă extrem de diversă de instrumente financiare.

Peste 5.400 de instrumente, precum Acțiuni și ETF-uri cu deținere, dar și instrumente financiare derivate de tip CFD, cu suport pe Indici, Forex, Mărfuri, monede virtuale și altele, ne așteaptă să le descoperim „secretele”.

Dacă ne documentăm adecvat înainte, vom putea alege cele mai bune variante pentru portofoliul nostru.

Cu toții ne dorim să știm că investițiile noastre sunt în siguranță, așadar, cea mai bună opțiune, mai ales atunci când suntem la începutul drumului, ca investitori, este o casă de brokeraj transparentă cu privire la regulile și comisioanele sale.

Un veritabil One-Stop Shop, XTB este o casă de brokeraj autorizată KNF și înscrisă în registrele celor mai importante autorități de supraveghere din lume, inclusiv Autoritatea de Supraveghere Financiară din România (ASF).

În 2002, X-Trade, cu sediul central în Varșovia, era prima casă de brokeraj din Polonia care oferea instrumente financiare cu efect de levier, iar în 2004 se reinventa sub denumirea de XTB. Un an mai târziu, în 2005, primea deja premiul „cel mai bun broker din Europa”, acordat de Money Markets Journal.

Din 2007, a început drumul internațional al companiei, cu prima sucursală în Cehia, iar în 2008 urmează deschiderea sediului din România și a altor filiale în Germania, Spania și Slovacia. Au venit la rând alte țări, alte orizonturi, Franța, Austria, Marea Britanie, iar apoi Chile, Africa de Sud și Dubai.

În prezent, compania are sucursale în peste 13 țări, fiind apreciată și aleasă de peste jumătate de milion de oameni din întreaga lume. Datorită încrederii și aprecierii de care se bucură, XTB se află, în prezent, printre primii 5 brokeri de retail din lume, în funcție de numărul de clienți activi.

Se face o diferențiere clară între fondurile noastre, ca investitori, și fondurile companiei, prin intermediul unor conturi bancare segregate. Astfel, banii noștri sunt protejați în cazul unor evenimente nedorite, precum falimentul brokerului.

La XTB putem deschide conturi de investiții în RON, EUR sau USD. Depunerile, dar și retragerile de fonduri sunt rapide, ușor de efectuat, fie online prin intermediul platformei XTB, fie cu ajutorul aplicației Client Office.

În platforma XTB, un produs de top dezvoltat in house, regăsim atât instrumente analitice, Stock Scanner, Top Movers, cât și grafice, materialele educative sau analizele de piață, care ne vor ajuta să ne construim o strategie de tranzacționare câștigătoare.

Avertisment cu privire la riscuri: 

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 82% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.