Update articol:

El Salvador a început să exploateze bitcoin, cu ajutorul energiei din vulcani

El Salvador a extras 0,00599179 bitcoin, sau aproximativ 269 dolari, cu puterea energetică alimentată printr-un vulcan, potrivit CNBC.

Președintele Nayib Bukele – care și-a investit viitorul politic într-un experiment bitcoin la nivel național – a scris pe Twitter vineri dimineață că aceasta este prima călătorie a țării în mineritul bitcoin alimentat de vulcani.

Marți, președintele a postat un teaser video  de 25 de secunde, care include imagini ale unui container maritim  plin de platforme miniere bitcoin, tehnicieni care instalează și conectează mineri ASIC, precum și antene panoramice ale unei fabrici de energie, la marginea unui vulcan.

Videoclipul, care a devenit de atunci viral cu peste 2,3 milioane de vizionări, este subtitrat pur și simplu cu „Primii pași …”

Dacă statul din America Centrală reușește, într-adevăr, să scoată bitcoin, va însemna că Bukele a respectat o promisiune făcută pentru prima dată în iunie, când a spus că a instruit compania de stat electrică geotermală, LaGeo SA de CV să „facă un plan pentru a oferi facilități pentru mineritul #Bitcoin cu energie foarte ieftină, 100% curată, 100% regenerabilă, cu 0 emisii de energie din vulcanii noștri”.

Bukele a indicat vineri pe tweet-ul său că proiectul minier este încă în lucru și că sunt în proces de „testare și instalare” noi echipamente miniere.

El Salvador este numită literalmente „țara vulcanilor” și deja, energia geotermală reprezintă aproape o pătrime din producția sa internă de energie, potrivit datelor oficiale.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (25/10/2021)

Depunere prospect emisiune obligatiuni spre aprobare ASF

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Inregistrarea la Registrul Comertului a reducerii capitalului social

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/10/2021)

Raport privind rezultatele operationale cheie preliminare 9 luni 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021