Update articol:

El Salvador pare să devină prima țară din lume care adoptă bitcoin ca mijloc legal de plată

bitcoin jack dorsery https://pixabay.com/
  • Președintele El Salvador, Nayib Bukele, intenționează să introducă o legislație care va face din prima țară suverană din lume să adopte bitcoin ca mijloc legal de plată.

  • Bukele și-a transmis intențiile la conferința Bitcoin 2021 de la Miami.

 

El Salvador vrea să introducă o legislație care să o facă prima națiune suverană din lume care adoptă bitcoin ca mijloc legal de plată, alături de dolarul SUA, potrivit CNBC.

Într-un videoclip difuzat la Bitcoin 2021, o conferință de mai multe zile din Miami, fiind considerat cel mai mare eveniment bitcoin din istorie, președintele Nayib Bukele a anunțat parteneriatul El Salvador cu compania de portofele digitale, Strike, pentru a construi infrastructura financiară modernă a țării folosind tehnologia bitcoin.

„Săptămâna viitoare voi trimite parlamentului un proiect de lege care va face din bitcoin o plată legală”, a spus Bukele.

Jack Mallers, fondatorul platformei de plăți Lightning Network Strike, a declarat: “Bitcoin este atât cel mai mare activ de rezervă creat vreodată, cât și o rețea monetară superioară. Deținerea bitcoin oferă o modalitate de a proteja economiile în curs de dezvoltare de șocurile potențiale ale inflației valutare fiduciare ”.

El Salvador este o economie în mare parte a numerarului, unde aproximativ 70% dintre oameni nu au conturi bancare sau carduri de credit. Banii trimiși acasă de migranți reprezintă mai mult de 20% din produsul intern brut al El Salvador.

 

BVBStiri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/06/2021)

Act juridic de tipul celor prevazute la art. 234 din Regulamentul ASF 5/2018

PROMATERIS S.A. (PPL) (18/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

JUDETUL TIMIS (TIM28) (18/06/2021)

Plata cupon 41, rambursare rata principal 41 si calcul rata dobanda pentru cuponul 42

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Acord de Exclusivitate incheiat cu ExxonMobil