Update articol:

Elon Musk se confruntă cu o factură fiscală de 15 miliarde de dolari, probabil adevăratul motiv pentru care vinde acțiuni (CNBC)

Elon Musk Tesla

CEO-ul Tesla, Elon Musk, se confruntă cu o taxă de peste 15 miliarde de dolari în următoarele luni pentru opțiunile pe acțiuni, ceea ce face ca o vânzare a acțiunilor sale Tesla în acest an să fie probabilă indiferent de votul Twitter, potrivit CNBC.

Musk și-a întrebat în weekend cei 62,7 milioane de urmăritori pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din participațiile sale în Tesla. CEO-ul Tesla a spus că va „respecta rezultatele acestui sondaj, indiferent de rezultat”. Rezultatele au fost 58% în favoarea vânzării și 42% împotrivă, sugerând că va vinde acțiunile.

Indiferent de rezultatele sondajului, Musk ar fi început probabil să vândă milioane de acțiuni în acest trimestru. Motivul: o factură fiscală care se profilează de peste 15 miliarde de dolari.

Musk a primit opțiuni în 2012, ca parte a unui plan de compensare. Deoarece nu primește un salariu sau un bonus în numerar, averea lui provine din acordarea de acțiuni și câștigurile din prețul acțiunilor Tesla. Premiul din 2012 a fost pentru 22,8 milioane de acțiuni la un preț de exercitare de 6,24 USD per acțiune. Acțiunile Tesla s-au închis vineri la 1.222,09 dolari, ceea ce înseamnă că câștigul său din acțiuni totalizează puțin sub 28 de miliarde de dolari.

De asemenea, compania a dezvăluit recent că Musk a contractat împrumuturi folosind acțiunile sale drept garanție, iar odată cu vânzările, Musk ar putea dori să ramburseze unele dintre aceste obligații de împrumut.

Opțiunile expiră în august anul viitor. Cu toate acestea, pentru a le exercita, Musk trebuie să plătească impozitul. Deoarece opțiunile sunt impozitate ca beneficiu sau compensație pentru angajați, acestea vor fi impozitate la nivelurile superioare ale veniturilor obișnuite, sau 37% plus impozitul net pe investiții de 3,8%. El va trebui, de asemenea, să plătească rata maximă de impozitare de 13,3% din California, deoarece opțiunile au fost acordate și câștigate în mare parte în timp ce era rezident fiscal din California.

Combinată, cota de impozitare de stat și federală va fi de 54,1%. Deci, factura totală a taxelor pentru opțiunile sale, la prețul actual, ar fi de 15 miliarde de dolari, notează CNBC .

Musk nu a confirmat dimensiunea facturii fiscale. Dar a postat pe Twitter: „Rețineți, nu iau un salariu în numerar sau un bonus de nicăieri. Am doar acţiuni, deci singura modalitate prin care pot plăti taxe personal este să vând acțiuni.”

 

BVB | Știri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (21/01/2022)

Rezultate subscriere majorare capital social

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

VES SA (VESY) (21/01/2022)

Convocare AGAO 21/22.02.2022 - varianta in limba Engleza