Update articol:

Elon Musk spune că a vorbit cu „minerii nord-americani de Bitcoin”, ceea ce a dus la creşterea bitcoin

  • Prețul bitcoin a crescut cu aproximativ 4% luni după-amiază, după ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter că are discuții active cu privire la sustenabilitatea monedei digitale.

  • Tweeturile și comentariile lui Musk despre criptomonede duc adesea prețurile în creștere sau în scădere.

 

Prețul bitcoin a crescut cu aproximativ 4% luni după-amiază, după ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter că are discuții active cu privire la sustenabilitatea monedei digitale, potrivit CNBC.

 

Bitcoin se tranzacționa în jur de 38.074 dolari, potrivit Coindesk, când la aproximativ 3:42 p.m. ET Musk a postat pe Twitter: „Am vorbit cu minerii nord-americani de Bitcoin. S-au angajat să publice utilizarea actuală și planificată a surselor regenerabile de energie și să solicite minerilor WW să facă acest lucru. Potențial promițător ”.

În câteva minute, prețul a crescut la peste 39.500 de dolari. În general, moneda a crescut cu peste 17% în ultimele 24 de ore.

Michael Saylor, CEO al Microstrategy, a urmărit tweet-ul lui Musk, spunând că a găzduit o întâlnire între CEO-ul Tesla și câțiva mineri de bitcoin care a dus la formarea Bitcoin Mining Council, care va promova sustenabilitatea.

Musk a fost un mare susținător al criptomonedelor, ajutând la creşterea prețurilor monedelor digitale, inclusiv a bitcoinului, de mai multe ori în ultimul an. Tweeturile și comentariile sale despre criptomonedă duc adesea prețurile în creştere sau în scădere.

Într-o înregistrare SEC din februarie, Tesla a dezvăluit că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și îl acceptă ca o formă de plată. Compania a declarat ulterior că a înregistrat un câștig net de 101 milioane de dolari din vânzările de bitcoin, contribuind la creșterea profiturilor nete la un nivel record în primul trimestru.

Cu toate acestea, relația lui Musk cu moneda digitală s-a schimbat la începutul acestei luni. El a scris pe 12 mai că „Tesla a suspendat achizițiile de vehicule” folosind bitcoin, din motive de îngrijorare cu privire la „utilizarea în creștere rapidă a combustibililor fosili” pentru extragerea bitcoinului.