Update articol:

Este posibil ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să îi ceară astăzi demisia lui Daniel Burlan de la conducerea CEO (surse)

Virgil Popescu Sursa foto: Facebook.com/VirgilDPopescu

* Minerii de la Jilț au refuzat, în această dimineață, să urce în tanchete și nu au mai mers la lucru

Este posibil ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să îi ceară astăzi demisia lui Daniel Burlan de la conducerea CEO, dupa ce minerii de la Cariera Jilt au solicitat asta, potrivit surselor noastre, în urma accidentului  soldat cu moartea a trei persoane şi cu rănirea altor 10.

Potrivit surselor noastre, Virgil Popescu va face astăzi declarații privind situația de la Complexul Energetic Oltenia și va cere inclusiv un control care vizează achiziţiile dispuse de Daniel Burlan, în calitate de preşedinte al Directoratului CE Oltenia.

Se pare că ministrul va cere și demisia unui alt membru al directoratului CE Oltenia, Marius Negru, fost consilier judeţean PSD.

PSD a publicat duminică pe pagina de Facebook un mesaj al președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu, adresat ministrului Energiei. Social-democratul acuză îl acuză pe Virgil Popescu că „nu îl interesează ce se întâmplă cu Gorjul” și că se folosește de accidentul de la cariera Jilț „ca să mimeze că îi pasă de oamenii din CE Oltenia”.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut vineri o discuție mai dură cu șefii Complexului Energetic Oltenia.

Într-o înregistrare audio ajunsă în posesia Digi24, Virgil Popescu spune conducerii să dea de pământ cu firma care deținea mașina de transport.

Daniel Burlan, director general CEO Oltenia: Vom face o procedură și în același timp vom solicita și celui care deține serviciul de transport persoane să aibă mai multă responsabilitate în sensul în care atunci când există deficiențe pe mijlocul de transport să…

Virgil Popescu, ministrul Energiei: Cred că ar trebui să dați cu el de pământ și la persoane și la marfă, la toți transportatorii ăia, că aici nu e bătaie de joc. Deci chiar nu e bătaie de joc, vorbim de viețile oamenilor și vorbim de condiții de muncă. Bă, da e deja strigător la cer, trebuie să se ducă șefii, după ce a fost tragedie, pentru a se respecta ceea ce trebuie să se respecte. Dă-i afară pe toți cei care nu respectă, te rog frumos.

Minerii de la Jilț au refuzat, în această dimineață, să urce în tanchete și nu au mai mers la lucru.

”La Cariera Jilț, în aceasta dimineață, toți angajații din schimbul 1 au refuzat sa urce în tanchetele morții și nu au mai mers la lucru. De la ora 7:00 stau în curtea unității. Au venit directorii să îi convingă, deocamdată fără succes, ca mașinile în care le-au murit colegii sunt conforme. Atunci când responsabilii nu fac nimic, atunci când PSD și PNL se bat doar pe numiri politice, după ce și-au înmormântat colegii, oamenii simpli fac” a notat, pe pagina de socializare, deputatul Radu Miruță.

Directorul CE Oltenia, Daniel Burlan, a afirmat, după producerea accidentului, că tancheta implicată în eveniment era destinată transportului de marfă, nu celui de persoane.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023