Update articol:

Virgil Popescu: “Am cerut conducerii Complexului Energetic Oltenia demiterea directorul sucursalei miniere, a directorului exploatării și a șefului Carierei Jilț-Sud; Corpul de control al Ministerului Energiei va fi mâine la CEO”

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a cerut în această seară conducerii Complexului Energetic Oltenia demiterea directorul sucursalei miniere, a directorului exploatării și a șefului carierei Jilț-Sud.
Virgil Popescu a anunţat: “Decizii în urma tragediei de la CEO. Familiile îndoliate și cei răniți vor primi sprijinul total din partea Complexului Energetic Oltenia. Acesta este primul lucru care trebuie să se întâmple din partea Complexului Energetic Oltenia. Mâine voi întreba cum au fost ajutați!
➡ Corpul de control al Ministerului Energiei va fi mâine la CEO pentru evaluarea securității muncii de la nivelul Complexului și a nivelului de respectare a tuturor procedurilor.
Este o anchetă administrativă pe care noi dorim să o facem în paralel cu ancheta pe care Parchetul o face împreună ci IMM-ul, cu Poliţia.
➡ Am cerut conducerii CEO demiterea directorul sucursalei miniere, a directorului exploatării și a șefului carierei Jilț-Sud. Acest cel fel de tragedii nu trebuie să se mai întâmple!”
Întrebat ce aşteptări are de la Corpul de Control dacă a cerut să fie demişi şeful sucursalei miniere, şeful EMC şi şeful carierei, el a declarat: ”Mie mi se pare normal ca cei care răspund de acest lucru, de minerit, să-şi piardă funcţiile deci acest lucru este normal, nu aştept raportul Corpului de Control pentru acest lucru, vreau ca mâine acest lucru să se întâmple”.
Virgil Popescu a mai anunţat că zece dintre minerii răniţi în accidentul produs la cariera Jilţ Sud şi care au fost internaţi la trei spitale sunt în stare stabilă. Prima oprire a ministrului a fost la cariera Jilţ Sud, apoi a discutat cu şefii din Complexul Energetic Oltenia. 
Popescu a transmis condoleanţe familiilor celor trei mineri decedaţi.
El a estimat că ancheta administrativă nu va dura foarte mult.

 

Complexul Energetic Oltenia: Accidentul de la Cariera Jilț Sud s-a soldat cu 16 victime, din care 14 salariați CEO, trei dintre ei decedând

 

BVB | Știri BVB

Turbo Certificates on Natural Gas Future (RBNAGTL2) (04/12/2023)

Notificare Raiffeisen Bank International AG referitoare la certificatul RBNAGTL2

Sphera Franchise Group (SFG) (04/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB TLV TURBO LONG 11.5999995/1.7859/1.8290 (EBTLVTL4) (04/12/2023)

Reluare tranzactionare - ora 16:55 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (04/12/2023)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 27-29.11.2023