Update articol:

Directorul CE Oltenia: Autocamionul implicat în accident era destinat transportului de marfă

Directorul Complexului Energetic (CE) Oltenia, Daniel Burlan, a declarat, marţi seara, că autoutilitara implicată în accidentul de la Cariera Jilţ Sud nu era omologată pentru transportul persoanelor, ci era destinată transportului de marfă.

Burlan a menţionat că transportul în cariere se face cu astfel de autovehicule care au o capacitate de 9 persoane.

El a adăugat că şoferul ştia că autoutilitara este destinată transportului de marfă, bărbatul nefiind angajat al companiei, ci al unei firme prestatoare.

“Starea drumurilor, din păcate, este o problemă generală în carierele miniere, activitatea este în aer liber, se excavează încontinuu, se decopertează, dar într-o asemenea perioadă în care sunt precipitaţii, drumurile se degradează. (…) Autocamionul nu era omologat pentru transportul persoanelor, ci era destinat pentru transportul de marfă. În carieră există şi mijloace de transport destinate exclusiv personalului, (…) există contracte pentru transportul personalului. Şoferul autoutilitarei nu este angajatul nostru, ci al unei firme prestatoare, ştia că acel autovehicul este destinat transportului de marfă. În total, au fost 16 persoane în autocamion, 2 în cabină şi 14 în interior”, a spus Burlan, potrivit Agerpres.

El a menţionat că s-a luat decizia, imediat după accident, ca accesul în Carieră să se facă doar pe căile sigure.

“Am luat decizia ca accesul în Carieră să se facă doar pe căile de acces sigure, care nu pot să expună la pericol oamenii, chiar cu acele autoutilitare, singurele care se pot folosi în aceste condiţii în carieră. Sunt autoutilitare 6X6, singurele care îndeplinesc condiţiile din caietul de sarcini. În Carieră, oamenii se deplasează cu astfel de mijloace de transport cu o capacitate de 9 persoane. Până în momentul de faţă, nu am identificat alte mijloace care să poată fi omologate pentru transportul persoanelor în cariere şi să aibă autorizaţie peste această capacitate”, a mai spus Daniel Burlan.

Directorul CE Oltenia a adăugat că familiile victimelor vor primi ajutoare financiare de câte 40.000 de lei.

 

Schimbări la Complexul Energetic Oltenia: Gheorghescu Florentin Nicu, director al Sucursalei Miniere, a demisionat, şeful UMC Jilţ şi al Carierei Jilţ Sud- schimbaţi

 

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023