Update articol:

eToro fuzionează cu FinTech Acquisition Corp și se listează la bursă

etoro platforma Sursa Facebook eToro
 • Compania se așteaptă să aibă o valoare de capital implicită estimată la aproximativ 10,4 miliarde de dolari.
 • Peste 5 milioane de utilizatori noi înregistrați în 2020 și venituri brute de peste 605 de milioane de dolari.

eToro Group Ltd. („eToro” sau „Compania”), platformă de investiții multi-active și FinTech Acquisition Corp. V (NASDAQ: FTCV ) („FinTech V”), companie de achiziții cu scop special tranzacționată public, anunță astăzi că au încheiat un acord definitiv de combinare a afacerilor. La finalizarea tranzacției, compania rezultată va funcționa ca eToro Group Ltd. și se așteaptă să fie listată pe bursa NASDAQ, potrivit unui comunicat.

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru toți. Rețeaua socială de investiții oferă utilizatorilor nu numai posibilitatea de a alege în ce active să investească, de la acțiuni fracționale fără comisioane la criptoactive, ci și de a alege modul în care să investească. Utilizatorii pot tranzacționa direct, pot investi într-un portofoliu smart sau pot copia strategiile de investiții a investitorilor de succes de pe platformă, fără costuri suplimentare, printr-un simplu clic pe un buton.

În 2020, eToro a adăugat peste 5 milioane de utilizatori noi înregistrați și a generat venituri brute de 605 milioane de dolari, reprezentând o creștere de 147% față de anul precedent. Trendul se accelerează în 2021, pe măsură ce o nouă generație de investitori descoperă piețele globale. În 2019, înregistrările lunare de utilizatori pe eToro au fost în medie de 192.000. În 2020, au crescut la 440.000 pe lună, numai în ianuarie 2021 eToro adăugând peste 1,2 milioane de utilizatori noi înregistrați.

În 2019, s-au efectuat în medie 8 milioane de tranzacții pe lună. Acest număr a crescut la 27 de milioane în 2020 pentru ca, în ianuarie 2021, eToro să înregistreze peste 75 de milioane de tranzacții efectuate pe platformă.

eToro are în prezent peste 20 de milioane de utilizatori înregistrați, iar comunitatea sa socială se extinde rapid datorită pieței vaste căreia i se adresează, aflată în continuă creștere, care este susținută de tendințele pe termen lung, cum ar fi creșterea platformelor digitale de administrare a activelor și creșterea participării investitorilor individuali pe piețele globale. eToro a fost, de asemenea, una dintre primele platforme reglementate care a oferit criptoactive și este bine poziționată pentru a beneficia de adoptarea mainstream a criptomonedelor.

„Am fondat eToro cu viziunea de a deschide piața globală pentru ca toți să poată să tranzacționeze și să investească într-un mod simplu și transparent. Astăzi, eToro este cea mai importantă rețea socială de investiții din lume. Utilizatorii noștri vin pe eToro pentru a investi, dar și pentru a comunica între ei; pentru a vedea, urmări și copia automat investitori de succes din întreaga lume“, a declarat Yoni Assia, CEO al eToro. „Am creat o nouă categorie de management a averii – tranzacționarea socială – și dominăm piața, dovadă fiind expansiunea noastră rapidă.”

Betsy Cohen, președintele Consiliului de administrație al FinTech V, a declarat: „Ca pionier în evoluția SPAC-urilor, Fintech Masala, platforma noastră de sponsorizare, caută companii cu creștere foarte mare, supervizare eficientă și echipe de management excelente. eToro îndeplinește toate aceste trei criterii. În ultimii ani, eToro și-a consolidat poziția de lider ca platformă socială de tranzacționare online din afara SUA, și-a prezentat planurile pentru piața SUA și și-a diversificat fluxurile de venituri. Acum se află într-un punct de inflexiune al creșterii și credem că eToro este în mod excepțional poziționat pentru a valorifica această oportunitate.”

Yoni Assia, CEO al eToro a continuat, „Acest moment, în care începem călătoria noastră de a deveni o companie cotată la bursă alături de Betsy Cohen și echipa de la FinTech V.  marchează o etapă importantă pentru eToro. Vreau să-mi exprim recunoștința pentru pasiunea, munca și determinarea tuturor membrilor echipei eToro, care în ultimii 14 ani au contribuit la transformarea acestui lucru în realitate.”

Câteva repere eToro:

 • Cea mai mare rețea socială de investiții din lume, cu peste 20 de milioane de utilizatori înregistrați din peste 100 de țări
 • O platformă cu adevărat globală, multi-active, care susține investițiile în acțiuni, ETF-uri, mărfuri, valute, criptoactive și portofolii inteligente
 • O platformă globală reglementată în Marea Britanie, Europa, Australia, SUA și Gibraltar.
 • În 2019, a lansat tranzacționarea de criptomonede și tranzacționarea socială în SUA; primește aprobarea de la FINRA pentru o licență de broker dealer, cu planuri de a lansa tranzacționarea cu acțiuni în SUA în a doua jumătate a anului 2021
 • Oportunități de piață mari și în creștere, promovate inclusiv de creșterea implicării investitorilor individuali pe piețele de capital și de transformarea digitală accelerată
 • Tehnologie brevetată și scalabilă care permite utilizatorilor să comunice între ei și să copieze strategia de investiții a investitorilor de succes de pe platformă
 • Strategie de marketing pe multiple canale, cu rentabilitate mare a investiției
 • Echipa de conducere expertă în mai multe discipline, inclusiv brokeraj online, tehnologie, marketing și data science, cu foști reprezentanți ai autorităților de reglementare în calitate de consultanți
 • Previziunile financiare reflectă diversificarea și potențialul de creștere al platformei existente, combinate cu parghii eficiente de marketing și operaționale.

Repere privind combinarea afacerilor

“Compania” este de așteptat să aibă o valoare de capital implicită estimată la aproximativ 10,4 miliarde de dolari la momentul finalizării, reflectând o valoare implicită a eToro de aproximativ 9,6 miliarde dolari. Tranzacția include încasări brute de 250 milioane de dolari din depozitele FinTech V (presupunând că nu există rascumpărări) și încasări brute de 650 milioane dolari dintr-un plasament privat în acțiuni publice („PIPE”) la 10,00 de dolari pe acțiune de la diverși investitori strategici și instituționali, inclusiv ION Investment Group, Softbank Vision Fund 2, Third Point LLC, Fidelity Management & Research Company LLC, și Wellington Management,  care se vor finaliza concomitent cu combinarea companiilor. „Compania” se așteaptă să aibă aproximativ 800 de milioane de dolari lichidități nete în bilanț pentru a sprijini creșterea viitoare.

Deținătorii de acțiuni eToro existenți, inclusiv investitorii actuali și angajații firmei, vor rămâne cei mai mari investitori din compania rezultată, care vor păstra aproximativ 91% din proprietatea companiei imediat după combinare (presupunând că nu există răscumpărări de către acționarii Fintech V).

Combinarea companiilor, care a fost aprobată în unanimitate de consiliile de administrație ale eToro și Fintech V, este planificată să aibă loc în al treilea trimestru al anului 2021, sub rezerva aprobărilor acționarilor și a altor condiții uzuale de finalizare.

Informații suplimentare despre combinarea de afaceri dintre cele două companii, inclusiv o copie a acordului definitiv și a prezentării investitorilor, vor fi furnizate într-un Raport curent privind formularul 8-K care va fi depus de Fintech V la Securities and Exchange Commission și disponibil la www.sec.gov.

Consultanți

Goldman Sachs & Co. LLC acționează în calitate de consultant financiar pentru eToro și Citi în calitate de consultant financiar pentru FinTech V în legătură cu combinarea de afaceri. Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP și Meitar | Cabinetele de avocatură ce servesc drept consultați legali pentru eToro. Morgan, Lewis & Bockius LLP și Gornitzky & Co. sunt consultanți juridici pentru FinTech V, iar Citi, Cantor Fitzgerald & Co. și Northland Capital Markets sunt consultanți pentru piețele de capital ale FinTech V. Goldman Sachs & Co. LLC și Citi sunt agenți de plasare pentru PIPE. Davis Polk & Wardwell LLP sunt consultanți juridici pentru agenții de plasare pentru PIPE. 

Atenționare

Acest comunicat de presă conține anumite declarații anticipative în sensul legilor federale privind valorile mobiliare cu privire la combinarea de afaceri propusă între FinTech V și eToro. Declarațiile anticipative pot fi identificate prin utilizarea cuvintelor precum „estimare”, „plan”, „proiect”, „prognoză”, „intenție”, „așteptare”, „anticipare”, „credință”, „căutare, „ strategie”, „ viitor ”, „ oportunitate ”, „ poate ”, „ țintă ”, „ ar trebui ”, „ va ”,   „ar fi ”, „ va fi ”, „ va continua ”, „ probabil va rezulta” sau expresii similare care prezic sau indică evenimente sau tendințe viitoare sau care nu sunt declarații de natură istorică. Aceste declarații anticipative includ, dar nu se limitează la, declarații cu privire la calendarul, finalizarea și efectele preconizate ale combinării de afaceri propuse, se bazează pe diferite ipoteze, identificate sau nu în acest document, și pe așteptările actuale ale eToro’s și managementul FinTech V nu sunt predicții ale performanței reale, fiind supuse riscurilor și incertitudinilor.

Aceste declarații anticipative sunt supuse unei serii de riscuri și incertitudini, inclusiv, dar fără a se limita la: riscul nefinalizării în timp util sau deloc a combinării de afaceri propuse; neîndeplinirea condițiilor de finalizare a combinării de afaceri propuse; incapacitatea de a finaliza investiția PIPE; apariția oricărui eveniment, modificare sau orice altă circumstanță care ar putea conduce la încetarea acordului de combinare propus; suma cererilor de răscumpărare făcute de acționarii publici ai FinTech V; efectul anunțului sau al perioadei de așteptare a combinării de afaceri propuse asupra afacerii eToro; combinarea de afaceri propusă să perturbe planurile și operațiunile actuale ale eToro; dificultăți potențiale în reținerea clienților și angajaților eToro; estimările eToro privind performanța sa financiară; schimbări ale condițiilor economice sau politice generale; schimbări pe piețele pe care eToro concurează; încetiniri în tranzacționarea valorilor mobiliare sau schimbarea cererii pentru produsul de tranzacționare cu valori mobiliare; impactul dezastrelor naturale sau al epidemiilor de sănătate, inclusiv pandemia COVID-19 în curs; modificări legislative sau de reglementare; evoluția pieței activelor digitale, inclusiv reglementarea acestora; concurența; condițiile legate de operațiunile eToro în Israel; riscurile legate de securitatea și confidențialitatea datelor; modificări ale principiilor și orientărilor contabile; litigii potențiale legate de combinarea de afaceri propusă; capacitatea de a menține listarea valorilor mobiliare eToro pe piața de capital Nasdaq; prețul titlurilor de valoare eToro poate fi volatil; capacitatea de a implementa planuri de afaceri și alte așteptări după finalizarea combinării de afaceri propuse; și costuri sau cheltuieli neașteptate.

Lista de factori de mai sus nu este exhaustivă. Ar trebui să luați în considerare factorii menționați mai sus și celelalte riscuri și incertitudini descrise în secțiunea „Factori de risc” din declarația de înregistrare a FinTech V în baza Formularului S-1 (Dosar Nr. 333-249646) („Formularul S-1”), declarația de înregistrare eToro în baza Formularului F-4 (când va fi disponibil) și alte documente dacă și când sunt depuse de eToro sau FinTech V la Securities and Exchange Commission din SUA („SEC”). Dacă oricare dintre aceste riscuri se materializează sau ipotezele noastre se dovedesc incorecte, evenimentele și rezultatele reale ar putea să fie semnificativ diferite de cele conținute în declarațiile anticipative. Pot exista riscuri suplimentare pe care nici eToro și nici FinTech V nu le cunosc în prezent sau pe care eToro și FinTech V le consideră în prezent imateriale, riscuri care ar putea provoca, de asemenea, evenimente și rezultate diferite. În plus, declarațiile anticipative reflectă așteptările eToro și FinTech V, planurile sau previziunile privind evenimentele și viziunile viitoare de la data acestui document. eToro și FinTech V anticipează că evenimentele și evoluțiile ulterioare vor determina schimbarea evaluărilor eToro și FinTech V. În timp ce eToro și FinTech V pot alege să actualizeze aceste declarații anticipative la un moment dat în viitor, eToro și FinTech V renunță în mod expres la orice obligație de a face acest lucru, cu excepția cazului în care legea aplicabilă o impune.

Orice informație financiară sau estimare din acest comunicat de presă reprezintă declarații anticipative care se bazează pe ipoteze în mod inerent supuse unor incertitudini și probabilități, dintre care multe sunt în afara controlului eToro și FinTech V. Includerea de informații financiare sau estimări în această comunicare nu ar trebui considerată ca o indicație că eToro sau FinTech V, sau reprezentanții și respectiv consultanții celor două companii, au considerat sau consideră informațiile sau estimările ca fiind o previziune certă a evenimentelor viitoare.

Informațiile financiare incluse în acest comunicat de presă au fost preluate sau întocmite pe baza situațiilor financiare istorice ale eToro. Situațiile financiare istorice ale eToro au fost auditate de Ernst & Young în conformitate cu standardele de audit general acceptate în Israel și întocmite în conformitate cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS).

Situațiile financiare istorice ale eToro nu au fost auditate în conformitate cu standardele Comitetului de Supraveghere a Companiilor Publice („PCAOB”) sau pregătite în conformitate cu Regulamentul S-X promulgat în temeiul Legii privind valorile mobiliare din 1933, astfel cum a fost modificat. eToro nu vă poate oferi asigurări că, dacă informațiile financiare istorice incluse în acest comunicat de presă ar fi fost conforme cu Regulamentul S-X și ar fi auditate în conformitate cu standardele PCAOB, nu ar exista diferențe și astfel de diferențe ar putea fi materiale.

Un audit al situațiilor financiare ale eToro, în conformitate cu standardele PCAOB, este în curs de desfășurare și va fi inclus în declarația proxy / prospectul cu privire la combinarea afacerilor. În consecință, pot exista diferențe materiale între prezentarea situațiilor financiare istorice ale eToro incluse în acest comunicat de presă și în declarația proxy / prospect, inclusiv cu privire la, printre altele, metoda de contabilizare a activelor deținute de clienții eToro pe platformele eToro, metoda de contabilizare a veniturilor atribuibile tranzacționării în clase de active și jurisdicții în care nu suntem înregistrați ca broker-dealer, elemente necuprinse în  bilanț, calendarul recunoașterii veniturilor și clasificarii activelor.

Fără ofertă sau solicitare

Acest comunicat de presă nu este o declarație de proxy sau o solicitare de împuternicire, consimțământ sau autorizare cu privire la orice valori mobiliare sau cu privire la combinarea de afaceri propusă și nu constituie o ofertă de vânzare sau schimb, sau o solicitare a unei oferte de vânzare sau tranzacționare pe bursă a valorilor mobiliare ale eToro, FinTech V sau ale companiei rezultate și nici nu va exista nicio vânzare de valori mobiliare în nicio jurisdicție în care o astfel de ofertă, solicitare, vânzare sau schimb ar fi ilegală înainte de înregistrare sau calificare în conformitate cu legislația privind valorile mobiliare din acea jurisdicție.

Informații suplimentare despre combinarea de afaceri și unde să le găsiți

eToro intenționează să depună la SEC o declarație de înregistrare în baza Formularului F-4, care va include o declarație proxy preliminară ce va fi distribuită acționarilor FinTech V, cu privire la solicitarea de proxy din partea Fintech V pentru votul acționarilor FinTech V privind propunerea de combinare de afaceri. După ce declarația de înregistrare va fi depusă și declarată a fi în vigoare, FinTech V va trimite acționarilor săi o declarație proxy definitivă/ prospect la data de înregistrare stabilită pentru votarea combinării de afaceri propuse și a celorlalte propuneri privind combinarea de afaceri propusă. eToro sau FinTech V pot depune, de asemenea, alte documente la SEC cu privire la combinarea de afaceri propusă.

Înainte de a lua orice decizie de vot sau orice investiție, investitorilor și deținătorilor de valori mobiliare li se solicită să citească cu atenție întreaga declarație de înregistrare și declarația de împuternicire / prospectul și orice alte documente relevante depuse la SEC și versiunile definitive ale acestora (atunci când devin disponibile și includ toate modificările și adnotările ulterioare).

Investitorii și deținătorii de valori mobiliare vor putea obține copii gratuite ale declarației de înregistrare, declarației de proxy/ prospectului și a tuturor celorlalte documente relevante depuse sau care vor fi depuse la SEC de către eToro sau FinTech V prin intermediul site-ului SEC, www.sec.gov.

Participarea la solicitare

eToro și FinTech V, precum și directorii, respectiv directorii executivi ai celor două companii ar putea fi considerați ca fiind participanți în solicitarea de proxy către acționarii FinTech V în legătură cu combinarea de afaceri propusă în conformitate cu regulile SEC. Acționarii FinTech V, acționarii eToro și alte persoane interesate pot obține, fără costuri, informații mai detaliate cu privire la numele, afilierile și interesele directorilor și directorilor executivi ai eToro și ai FinTech V din prospectul final al FinTech V înregistrat la SEC pe 7 decembrie 2020 sau Formularul F-4 al eToro (când va fi disponibil), după caz, precum și din celelalte documente depuse la SEC. Alte informații cu privire la persoanele care, în conformitate cu regulile SEC, pot fi considerate ca fiind participanți în solicitarea de proxy făcută către acționarii FinTech V în legătură cu combinarea de afaceri propusă și o descriere a intereselor lor directe și indirecte prin detinerile de valori mobiliare sau în alt mod, vor fi incluse în declarația proxy preliminară / prospect și în alte materiale relevante care vor fi depuse la SEC cu privire la combinarea de afaceri propusă (dacă și când vor fi disponibile). Puteți obține copii gratuite ale acestor documente pe site-ul web al SEC la www.sec.gov.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (13/04/2021)

Desfasurare conferinta telefonica investitori si analisti 13 Aprilie 2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (13/04/2021)

Ziua Investitorului Bittnet - 15 Aprilie 2021

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (13/04/2021)

VAN la data de 31 martie 2021

ALTUR S.A. (ALT) (13/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA si AGEA din data de 27/28.04.2021

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (13/04/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 06.04.2021 - 12.04.2021