Update articol:

Eurostat: Slovenia, Malta, Letonia şi România, cele mai mari creşteri ale preţurilor la locuinţe, în trimestrul al doilea

Preţurile la locuinţe în România au urcat cu 3,1% în trimestrul doi din 2018, comparativ cu primul trimestru, aceasta fiind a treia mare creştere înregistrată în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, potrivit datelor publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Comparativ cu trimestrul precedent, cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Slovenia (+ 4,2%), Malta (+ 3,2%), Letonia și România (ambele + 3,1%), în timp ce singura scădere a fost înregistrată în Croația (-0,2%).

În trimestrul doi din 2018, comparativ cu perioada similară din 2017, preţurile locuinţelor au crescut cu 4,3% în Uniunea Europeană şi în zona euro. În comparație cu primul trimestru al anului 2018, prețurile locuințelor au crescut cu 1,4% atât în zona euro, cât și în UE, în al doilea trimestrul 2018.

Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, cele mai mari creșteri anuale ale prețurilor locuințelor în al doilea trimestru s-au înregistrat în Slovenia (+13,4%), Irlanda (+ 12,6%), Portugalia (+ 11,2%) și Ungaria (10,4%),
în timp ce prețurile au scăzut în Suedia (-1,7%) și Italia (-0,2%).

BVBStiri BVB