Update articol:

Gelu Diaconu, fost şef ANAF despre tranzacţia Eximbank-Banca Românească: În anul când deficitul bugetar ne va exploda în față, statul plătește peste 300 de milioane euro pentru încă 2% din piața bancară

Tranzacția Eximbank /Banca Românească este ca și finalizată; în anul când deficitul bugetar ne va exploda în față, în mandatul ministrului Cîțu, statul român plătește peste 300 de milioane de euro grecilor pentru a prelua în plus circa 2% din piața bancară, susţine fostul şef al ANAF Gelu Diaconu.

Acesta explică: «Termenii tranzacției au fost vehement contestați de însuși ministrul Cîţu pe vremea când era senator. Atunci vorbea public despre șpăgi de milioane și bani de la Putin/chinezi.
Incalificabil la acest nivel.

EximBank finalizează achiziția Băncii Românești

 

Cum poate un senator/viitor ministru (cu background în sistemul bancar) să facă astfel de afirmații? Mai ales că stia foarte bine că într-o astfel de tranzacție sunt implicate firme reputate de talia JP Morgan sau PWC. Aceasta să fie “matricea” gândirii profesionale a actualului ministru?

Astazi, însă, e pe cale de a aproba tranzacția și tace mâlc. Cum rămâne cu șpaga de milioane de euro, domnule “ministru”?

Vă mai reiterez pe scurt câteva mostre de minciuni în stare pură ale ministrului (pe care le vom detalia cu alt prilej).

1.”Vor fi bani de pensii majorate cu 40%”!!!

Alocarea “scriptică” în faza de programare bugetară a sumelor necesare pentru majorări de pensii și salarii reprezintă “vrabia din par”. Acești bani nu există decât în mintea unui ministru politruc. Veniturile bugetare TREBUIESC COLECTATE. Și nu vor fi colectate la nivelul programat.

2.”Nu vor fi afectate cheltuielile cu investițiile în favoarea celor cu pensii și salarii”!!!

Ba vor fi afectate d-le ministru! La rectificare veți constata fie că nu ați realizat veniturile programate, fie că spirala creșterii anvelopei salariale și a asistenței sociale a fost subestimată. Sau veți constata că ordonatorii de credite nu au execuție la cheltuielile de capital.

Și atunci se vor diminua sine-die cheltuielile cu investiții!!!

3.”A inceput digitalizarea ANAF” care ar fi gata prin vara asta, moment de la care vom putea să ne jucam cu telefonul mobil pe fișa de plătitor în interacțiune cu ANAF-ul.
Asta este o așa de mare gogomanie și minciună încât nici nu merită comentată acum.

I-aș sugera totuși ministrului Cîțu să înceteze cu declarațiile publice penibile de genul celor de mai sus și să se apuce de treabă. Adică să restructureze cheltuielile unui stat care deja asfixiază societatea românească în ansamblu.

Altfel, urmărindu-i declarațiile publice, văzând echipa de “profesioniști” pe care și-a ales-o în fruntea ministerului, precum și informațiile care îmi parvin de la oameni cu știință de carte din minister…tare mi-e teama că va trebui să recunosc că îl întrece în gafe și nepricepere până și pe Orlando!»

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (04/03/2021)

Notificare inchidere etapa 2 majorare capital social, intermediar Tradeville

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (SIF2) (04/03/2021)

Aprobare oferta publica de cumparare actiuni emise de Evergent Investments SA

COMELF S.A. (CMF) (04/03/2021)

Convocare AGAO 15 Aprilie 2021