Update articol:

Exxon evacuează tot personalul străin din câmpul petrolier din Irak, din cauza problemelor dintre SUA și Iran

Sursa Facebook

Exxon Mobil și-a evacuat întregul personal străin din câmpul petrolier Qurnei 1 din vestul Irakului, trimițându-l în Dubai, potrivit unui  înalt oficial din Irak și altor trei surse citate de Reuters. 

Producția la câmpul petrolier nu a fost afectată de evacuare și munca continuă normal, supravegheată de inginerii irakieni, a declarat șeful companiei de stat South Oil, Ihsan Abdul Jabbar, adăugând că producția rămâne la 440.000 de barili pe zi.

 

“Evacuarea companiei Exxon Mobil este o măsură preventivă și temporară. Nu avem niciun indiciu asupra pericolelor, situația este sigură și foarte stabilă la câmpul petrolier care funcționează la capacitate maximă și produce 440.000 bpd “, a spus el.

“Inginerii străini vor oferi consultanță și își vor îndeplini sarcinile de la birourile companiei din Dubai”, a spus Jabbar, adăugând că producția este gestionată de ingineri irakieni, iar personalul străin a fost format în principal de consilieri.

Statele Unite au retras, miercuri, membri ai personalului non-de urgență din ambasada sa din capitala irakiană Bagdad, din cauza preocupărilor aparente despre amenințările percepute de Iranul învecinat.

Personalul echipei Exxon Mobil a fost evacuat în mai multe faze, vineri târziu și sâmbătă, fie direct în  Dubai, fie în principalele tabere care găzduiesc angajații companiei petroliere străine din provincia Basra.

Cei din tabără s-au îndreptat spre aeroport în dimineața zilei de sâmbătă, au declarat sursele – inclusiv un angajat al unei companii de securitate contractată de Exxon.

“Noaptea trecută, 28 de angajați au fost evacuați și duși la aeroport, iar restul au fost trimiși la tabără. În această dimineață, nici un personal (străin) nu a mai rămas în câmp”, a declarat un ofițer de securitate privat care a supravegheat evacuarea.

 

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/12/2021)

Structura actionariat la data de 26 noiembrie 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (08/12/2021)

Notificari Alfred Karcher SE & Co. KG - versiune limba Engleza

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (08/12/2021)

Reluare tranzactionare ora 16:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 1529/08.12.2021 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni SIF3

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (08/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CARBOCHIM S.A. (CBC) (08/12/2021)

Convocare AGAE 05/06.01.2022 Versiune in limba Engleza