Update articol:

Fifor: Am mandat din partea premierului să iniţiez un proces radical de luptă împotriva criminalităţii şi de reformare a sistemului

Foto Facebook Foto Facebook

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, afirmă că primit mandat din partea premierului Viorica Dăncilă să iniţieze “un proces radical de luptă împotriva criminalităţii şi de reformare a sistemului”.

“Am preluat interimatul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a solicitării prim-ministrului Viorica Dăncilă. Vă asigur că vom continua toate cercetările necesare în cazul din Caracal, pentru identificarea adevărului şi pentru sancţionarea tuturor celor care nu au acţionat profesionist şi eficient în acest caz”, a scris Fifor, marţi, pe Facebook.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne se angajează totodată să asigure o mai mare transparenţă în comunicarea în acest caz.

“De asemenea, din respect pentru familiile victimelor şi pentru cetăţenii care urmăresc evoluţiile, mă angajez să asigur o mai mare transparenţă în comunicarea periodică în acest caz. Vom pune la dispoziţie constant informaţiile oficiale care ies la iveală din demersurile pe care le facem. Onoare şi Patrie!”, a mai scris Mihai Fifor. 

  • Fifor: Este o lipsă mare de personal în zona dispeceratelor care lucrează în sistemul 112

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat marţi că este o lipsă mare de personal în zona dispeceratelor care lucrează în sistemul 112.

“Este un cumul de factori care au dus la nenorocirea care s-a petrecut la Caracal, pe de o parte, şi o să vedem în urma anchetelor care se vor finaliza, sper, foarte curând, este o eroare în zona Poliţiei, este o eroare în zona procurorilor, este o eroare în zona judecătorilor, toate acestea sunt chestiuni pe care urmează să le stabilească această investigaţie, este o eroare la 112. Astăzi discutam foarte aplicat, cu ordonanţa de înfiinţare a serviciului 112 pe masă, sunt lucruri care, din păcate, nu s-au făcut la timp, sunt lucruri care nu s-au operaţionalizat la timp, este o lipsă mare de personal în zona aceasta a dispeceratelor care lucrează în sistemul 112. Am discutat mult cu Raed Arafat (…) şi concluziile sunt că şi aici trebuie foarte rapid să vedem cum putem să aşezăm acest sistem pe o bază cât mai consistentă pentru a nu se mai întâmpla asemenea lucruri. Pe de altă parte, să vedem care sunt nevoile reale ale dispeceratelor, pentru că nu poţi să ai nevoie de 10 oameni într-un astfel de dispecerat şi de fapt încadrarea să fie doar cu cinci oameni pe care să încerci să îi roteşti cumva, ca să asiguri turele”, a spus Fifor, la Antena 3.

El a adăugat că la începutul mandatului de ministru interimar al Afacerilor Interne “declarăm război tuturor acelora care încalcă legea, tuturor acelora care sunt parte a unor reţele de criminalitate, a unor reţele de trafic de carne vie”.

“Vom vedea ce s-a întâmplat exact la Caracal şi se vor lua măsurile cele mai aspre. Pe de altă parte, este nevoie de o reformare atentă a sistemului, este nevoie de o reformare rapidă a Ministerului de Interne, pornind de la modul în care sunt pregătiţi agenţii şi ofiţerii de poliţie şi până la modul în care sunt încadraţi, sunt echipaţi, adică lucruri care ţin de foarte buna funcţionare a acestui minister”, a afirmat ministrul Fifor. 

BVBStiri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/10/2021)

Raport curent cf. art. 234, litera i) din Reg. 5/2018

ROMCAB SA (MCAB) (19/10/2021)

Confirmare Plan de Reorganizare actionar majoritar

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (19/10/2021)

Hotarari AGA O & E din 19 octombrie 2021