Update articol:

Florin Frunză – noul CEO al MET România; Petre Stroe – președinte neexecutiv al Consiliului de Administrație

MET Romania Energy SA anunță că Petre Stroe a decis să se retragă din funcția de CEO și va fi numit președinte neexecutiv al Consiliului de Administrație, în timp ce Florin Frunza este numit noul CEO al filialei româneşti a MET Group cu sediul în Elveția.

„Începând cu data de 2 septembrie 2020, Florin Frunză este noul CEO al MET România preluând de la Petre Stroe atribuţiile pentru a conduce operaţiunile locale ale grupului MET”, precizează un comunicat de presă postat pe site-ul companiei.

 

Florin Frunză se alătură MET de la OMV Petrom. El a lucrat pentru OMV Petrom din 2007 și a fost numit în funcția de CEO al OMV Petrom Gas SRL în 2015. Din 2019, în paralel cu atribuțiile sale de CEO, a acționat și ca vicepreședinte al dezvoltării afacerilor din Downstream Gas. Are o vastă experiență în servicii de gaze naturale, energie electrică și energie regenerabilă.

În noua sa calitate de președinte neexecutiv al consiliului de administrație, Petre Stroe va acționa, de asemenea, în calitate de consilier care susține obiectivele de dezvoltare a afacerii companiei. S-a alăturat MET România în 2015 și a jucat un rol cheie în creșterea dinamică a companiei atât din punct de vedere organic, cât și prin achiziții.

“Aș dori să-i mulțumesc domnului Stroe pentru contribuțiile sale din trecut și mă bucur să îl primesc pe domnul Frunza la MET, să îl felicit pentru noua sa numire și să-i urez succes în noul său rol. Sunt încrezător că domnul Frunza este persoana potrivită pentru a continua succesul MET România. Am dori să ne dezvoltăm și să ne consolidăm performanțele de afaceri pe piața din România”, a declarat Benjamin Lakatos, CEO al MET Group.

MET intenționează să își continue strategia în România pentru a-și extinde pozițiile de vânzări către utilizatorii finali și să își crească numărul de clienți atât în ​​domeniul gazelor cât și al energiei electrice. În plus, în conformitate cu aspirațiile de creștere regională ale Grupului MET, oportunitățile de investiții în active sunt analizate pentru a crea sinergii cu pozițiile de vânzări ale utilizatorilor finali și cu alte activități ale Grupului.

Grupul MET este o companie europeană integrată de energie, cu sediul central în Elveția, cu activități în domeniul gazelor naturale, energiei electrice și petrolului, axată pe comerțul cu ridicata, comerțul și vânzările, precum și infrastructura energetică și activele industriale. MET este prezent în 14 țări prin filiale, 26 de piețe naționale de gaze și 22 de centre comerciale internaționale. Grupul este deținut în proporție de 80% de managerii și angajații săi și 20% de Keppel Corporation, o entitate cotată la bursa din Singapore. Forța de muncă a companiei, cu peste 1.600 de angajați, cuprinde în prezent 35 de naționalități.

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical