Update articol:

Petre Stroe, MET Romania Energy: “Preţurile gazelor vor avea o tendinţă naturală de aşezare, mai ales în perspectiva noilor rezerve din Marea Neagră” (video)

Petre Stroe, CEO Met Energy Romania Petre Stroe, CEO Met Energy Romania

Adoptarea OUG 114/2018 a dus, fără tăgadă, la dispariţia unor cantităţi importante de pe piaţa liberă, fiind reorientate către piaţa consumatorilor captivi, a spus Petre Stroe, CEO MET România Energy, adăugând: “Rămâne de văzut şi de analizat cât de mici au ajuns preţurile la consumatorii captivi ca urmare a apariţiei OUG 114/2018. Însă pe piaţa competitivă, cantităţile diminuându-se, evident că preţurile au crescut. De aici şi nevoia unor importuri masive care, paradoxal,  au avut preţuri competitive, faţă de piaţa internă. Această situaţie se încearcă a fi corectată prin anularea OUG 114 – deşi şi aici merită o discuţie având în vedere că la adoptare toată piaţa a fost împotrivă – pe când acum, când se încearcă anularea, numai o parte de pieţei doreşte acest lucru.

 

În opinia mea, preţurile gazelor vor avea o tendinţă naturală de aşezare mai ales în perspectiva noilor rezerve din Marea Neagră. Până atunci probabil că vom înregistra pusee de creştere – în funcţie de consum – care aparent nu vor avea explicaţie, dar uitându-ne mai adânc în zona actorilor de pe piaţă, probabil că vom găsi explicaţii”.

Petre Stroe, CEO MET România Energy, a mai transmis cu ocazia mesei rotunde EVOLUȚIA PREȚULUI GAZELOR NATURALE PRIN RESTRUCTURAREA SECTORULUI GAZELOR NATURALE : “Evoluția prețului gazelor naturale este un subiect generos, actual şi totodată cu implicaţii în activitatea pieţei de gaze naturale, în special în zona de furnizare către clienţii finali. Preţurile au fost întotdeauna subiect de analiză şi intepretare, atât când au crescut, dar şi când au scăzut, într-adevăr mai rar şi  precedate de anumite intervenţii în piaţă.   

Sper că dezbaterile de genul acesta vor continua şi că, în urma acestora, cei care contribuie la gestionarea pieţei vor avea un cuvânt de spus”. 

 

BVB | Știri BVB

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (07/12/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 5-6 decembrie si finalizare etapa 1

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (07/12/2022)

Notificare Estinvest - rezultate oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX